Danske Rederier

Danske Rederier er en branche- og arbejdsgiverorganisation for dansk skibsfart, som er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv. Af medlemmerne, der tæller rederier med deres skibe fra godt 40 rederier og to offshore-selskaber, har halvdelen skibe under dansk flag, mens den anden halvdel, de associerede medlemsrederier, driver deres aktiviteter fra Danmark uden at have skibe under dansk flag.


Tilsammen ejer medlemmerne af Danske Rederier cirka 14 millioner TDW (ton dødvægt), hvilket udgør over 95 procent af den danske handelsflåde registreret i Dansk Internationalt Skibsregister.

 

Danske Rederier blev stiftet i 1884 og har siden været samlingspunkt for det danske rederierhverv. Danske Rederier varetager erhvervets interesser og fungerer som arbejdsgiverorganisation for medlemmerne med indmeldte skibe under dansk flag. Danske Rederier spiller i dag en aktiv rolle i forhold til myndigheder og beslutningstagere både herhjemme og internationalt. 


Herudover har Danske Rederier et samarbejde med udenlandske rederiforeninger og internationale rederiorganisationer. Organisationen er derfor med i alle relevante sammenhænge og har permanent kontor i Bruxelles.

Danske Rederier arbejder tæt sammen med andre brancheorgansationer i Danmark, blandt andre DI, DE samt Landbrug & Fødevarer. Endvidere er Danske Rederier som arbejdsgiverorganisation medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Ud over egne medlemmer betjener Danske Rederiers sekretariat yderligere to organisationer: Færgerederierne, som er brancheorganisation for de danske færgerederier, samt Rederiforeningen af 2010, der er en organisation for den mindre og mellemstore skibsfart.

I menuen til venstre kan du læse mere om Danske Rederier.

Find vej

Danske Rederier
Amaliegade 33
1256 - København K

T: +45 3311 4088
E: info@danishshipping.dk

Bruxelles-kontor

Find vej til vores Bruxelles-kontor

Årsberetning

  1. Danske Rederier årsberetning 2017
  2. DANSK SKIBSFART 2016 - Årsberetning
  3. DANISH SHIPPING 2016 - Annual Logbook