Alle nyheder

09. januar 2014

Nyhed

Arktisk politik til diskussion på seminar hos RAL i Aalborg

Hvordan laver man en politik for arktisk sejlads, hvor der tages hensyn til sikkerhed og bæredygtighed men også til kommercielle muligheder?

I forlængelse af regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark samt Kongeriget Danmarks Strategi for Arktis 2011-2020 afholder Danmarks Rederiforening et seminar om arktisk sejlads d. 20. januar hos Royal Arctic Line i Aalborg. Her samles dele af branchen, politikere, embedsmænd og forskere for at udveksle erfaringer og synspunkter.

Blandt talerne til seminaret er repræsentanter fra Royal Arctic Line og Nordic Bulk Carriers, som kan bidrage med væsentlig viden om sejlads i det arktiske område, ligesom Søfartsstyrelsen vil tale om mulighederne i Arktis. Desuden vil Rederiforeningen komme med input. Formålet med seminaret er at skabe grundlaget for en erhvervsrettet dansk maritim politik, siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

"Dette er kun et første skridt mod en bredere dialog med beslutningstagerne i den arktiske region, herunder især grønlænderne og de canadiske repræsentanter," siger Jan Fritz Hansen.