Alle nyheder

23. oktober 2020

Nyhed

Coronadebat fra fire vinkler

Foto: Carsten Lundager

Fredag formiddag deltog forsvarsminister, Trine Bramsen i debat hos Danske Rederier om coronakrise og globale udfordringer.

”Det var alles krig mod alle, og det var det vilde vesten.”

Sådan sagde adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen om kampen for at skaffe værnemidler nok, da den globale coronapandemi for alvor satte ind i marts.

Fredag formiddag lagde Danske Rederier lokaler til debat mellem forsvarsminister, Trine Bramsen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, forfatter, Hanne-Vibeke Holst og adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Emnet var, hvad pandemien betyder for mulighederne for at løse globale udfordringer med sikkerhed, klima og verdensmål, krydret med indblik i deres erfaringer med at håndtere krisen og et kig ind i tiden efter corona.

Fra Danske Rederiers side var der særligt fokus på ikke at lade protektionisme vinde indpas på trods af, at mange lande og regioner satte sig selv først under krisen.

”Vi ved ikke, hvordan det kommer til at se ud på den anden side af COVID-19-krisen. Men det er vigtigt, at vi ikke drager de forkerte konklusioner af krisen. Vi skal passe på ikke at begynde at sige, at fordi vi var i en ekstraordinær situation, hvor vi ikke havde alle de kritiske værnemidler, så betyder det, at vi skal lukke os om os selv i Danmark eller Europa,” sagde Anne H. Steffensen blandt andet og fortsatte:

”Det er i min verden en helt forkert konklusion. Vi skal have en politisk debat om, at netop fordi vi hænger tæt sammen på tværs af grænser, betyder det, at en fælles tilgang også er den eneste mulighed for at løse grænseoverskridende problemstillinger.”

På grund af forsamlingsrestriktioner var der begrænsede pladser i salen, men arrangementet blev streamet og kan genses her.

 

Foto: Carsten Lundager
Foto: Carsten Lundager