Alle nyheder

01. juli 2021

Nyhed

Dansk skibsfart rykker plads ned

Selvom den danske flåde igen i år vokser, rykker Danmark en plads ned på listen over verdens største søfartsnationer. Resten af verdens flåde vokser nemlig hurtigere.

Selvom den flåde, de danske rederier opererer, fortsat vokser, kan Danmark ikke længere kalde sig verdens femte største søfartsnation. Det står klart, efter Danske Rederier 1. juli har trukket tal, der viser, at Hong Kong overhaler Danmark, når der måles på den såkaldte opereret tonnage.

(Tonnage er et mål for den indre volumen på skibe)

Danske rederier opererer 63,4 mio. BT, mens Hong Kong opererer 64,6 mio. BT*.

Dermed bliver Danmark skubbet ned på en sjetteplads på listen over verdens største søfartsnationer.

”Jeg glæder mig over, at vores flåde stadig vokser, og at vi stadig er blandt verdens allerstørste søfartsnationer. Det sagt skal jeg da være ærlig at sige, at jeg har vænnet mig til at sige, at vi er verdens femte største søfartsnation, og det er da aldrig sjovt at gå en plads ned,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Målt på opereret tonnage er Grækenland størst. Efterfulgt af Kina, Singapore, Japan, Hong-Kong og så Danmark. 

Flere skibe med Dannebrog i hækken

Kigger man isoleret på de skibe, der sejler under dansk flag, fortsætter kurven opad. 1. juli var der 774 skibe under dansk flag. Dermed har 10 skibe hejst Dannebrog i hækken i det første halvår af 2021.

”Det er så stærkt, at det danske flag bare blive ved med at vokse. Det er et udtryk for, at det danske flag er konkurrencedygtigt og et kvalitetsstempel, der viser, at der er styr på sagerne. Den flotte position skal vi blive ved med at udbygge,” siger Anne H. Steffensen.

Det danske flag er verdens 12. største.

 

*Opgørelsen af opereret tonnage inkluderer handelsskibe (herunder passagerskibe), offshore-skibe og diverse skibe, herunder slæbebåde. Krigsskibe, fiskeskibe og andre ikke-handelsskibe, herunder fartøjer og konstruktioner, der ikke kan sejle selv, indgår ikke i opgørelsen. Kilde: IHS Seaweb