Alle nyheder

25. november 2021

Nyhed

Angreb viser fregattens nødvendighed

Foto: Anders V. Fridberg

Aftenens indsats i Guineabugten, hvor Frømandskorpset var i ildkamp med pirater, viser med tydelighed, hvor farligt området er. Danske Rederier er taknemmelige for den danske indsats

Ikke længe efter den danske fregat Esbern Snares ankomst til Guineabugten har den været i aktion. I går reagerede fregatten på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria.

Efter at have observeret en mistænkelig motorbåd med otte mand ombord blev Frømandskorpset sendt afsted i en hurtiggående RHIB-båd.

Efter at have afgivet varselsskud blev Frømandskorpset beskudt og de danske soldater besvarede ilden og ramte fem pirater, hvoraf fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.

”Jeg er dybt taknemmelig over, at det lykkedes at stoppe piraterne i tide, og at vores udsendte på Esbern Snare har gjort det, de er sat i verden for, og passet på besætningerne om bord på vores handelsskibe,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Anne H. Steffensen er i øjeblikket i Ghana, hvor hun er inviteret med af statsministeren til at besøge de udsendte på Esbern Snare.

”Vi har hele tiden sagt, at Guineabugten er verdens farligste farvand, og episoden i går sætter streg under, at det ikke er for sjov, vi er her. Der er i den grad brug for Danmarks indsats, og selvom det kan lyde hårdt at sige, så kommer pirateri med en pris,” siger Anne H. Steffensen.