Alle nyheder

06. marts 2019

Nyhed

Danske Rederier: Vi har brug for en stærk erhvervspolitik

Den økonomiske vækst skal sikres og beskæftigelsen i Danmark skal øges. Danske Rederier varmer op til det kommende folketingsvalg ved at sætte fremtidens erhvervspolitik på dagsordenen.

Politiske mærkesager, stærke personlige løfter fra lokale kandidater og ikke mindst en masse debatter. Det kommer alt sammen til at fylde i det offentlige rum, når statsminister Lars Løkke Rasmussen i en nær fremtid trykker på valgknappen.

 

Danske Rederier ønsker at styrke debatten om danske virksomheder og dermed medvirke til at sætte erhvervspolitik på dagsordenen i den kommende valgkamp.

 

”Søfart er det mest globale erhverv og en styrkeposition i dansk erhvervsliv. Vi spiller en afgørende rolle for dansk økonomi og jobs i hele landet. Hvis vi skal fastholde den position, har vi brug for en stærk erhvervspolitik, der kan holde sammen på erhvervsklyngerne, styrke mulighederne for handel i EU og ikke mindst beskytte erhvervets interesser i en omskiftelig verden”, siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier. 

 

Derfor har Danske Rederier taget initiativ til en politisk debat, der afholdes i Hellerups shippingklynge, hvor erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og formand for Folketingets Erhvervsudvalg Morten Bødskov (S) vil byde på en bred inddragende debat om vækst og beskæftigelse.

 

”Vi glæder os til at få debatteret, hvordan vi sikrer et stærkt erhvervsliv i Danmark.  Men håber også på at løsningsforslagene vil byde på emner som uddannelse, udenlandsk arbejdskraft - og ikke mindst bæredygtig vækst”, siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier. 

 

Formålet er at give deltagerne en klar idé om, hvad partierne og politikerne pejler efter på kort og langt sigt inden for erhvervspolitik. Og forhåbentlig gøre dem klogere på, hvor de skal sætte krydset på valgdagen.

 

Debatten arrangeres i samarbejde med Villabyerne, hvor chefredaktør Claus Wessel Krogh vil lede debatten.

 

Arrangementet finder sted mandag den 18. marts 2019 kl. 17-18 hos Dampskibsselskabet NORDEN A/S i Hellerup. Tilmelding senest den 14. marts på mail: blh@danishshipping.dk