Alle nyheder

11. september 2017

Nyhed

Debat: Varmt velkommen på havnen

Regeringen holder regeringsseminar i Esbjerg mandag og tirsdag. Her vil ministrene bl.a. besøge Esbjerg Havn. Søren Nørgaard Thomsen, formand for Rederiforeningen af 2010 og CEO i Esvagt og Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier, ønsker dem velkomne med dette debatindlæg, der blev bragt i JydskeVestkysten den 11. september 2017.

Esbjerg Havn får velkomne gæster mandag. Det er regeringen, som holder sit næste regeringsseminar i nærheden og derfor skal vises rundt på Esbjergs vigtige havn. Det er nemlig her, at en væsentlig bid af offshore-industrien – om det så er olie, gas eller vind – skaber stor værdi for Danmark. Det gælder også skibsfarten.

 

De mange ministre kan med ro i sindet gå omkring på havnen, for regeringen har netop vist, at den har øje for maritim vækst. Ikke bare i ord, men også i handling. Det gælder både aftalen om Tyra-feltet, som blev indgået i foråret og understøtter fortsat vækst i Nordsøen. Og det gælder det udspil til finanslov, som regeringen netop har fremlagt.

 

Her stod blandt andet Kristian Jensen, finansminister og Brian Mikkelsen, erhvervsminister i spidsen for flere tiltag af stor betydning for det Blå Danmark. For det første gør man noget ved den høje registreringsafgift, som har været en hindring for at få brugte skibe på dansk flag. For det andet, så prioriterer regeringen at udvide sømandsskatten, så eksempelvis de offshoreskibe som sætter havvindmøller op, får konkurrencedygtige vilkår.

 

Begge dele er afgørende vigtige for dansk søfart – og dermed ikke mindst for Esbjerg. For kigger man Nordsøen rundt, så står andre havne og lande på spring for at gribe væksten indenfor eksempelvis havvind. Danske rederier har heldigvis grundlaget for at gå forrest, så det er godt regeringen har øje for potentialet. Velkommen på havnen.