Alle nyheder

08. juni 2022

Nyhed

Det Blå Danmark er tilbage på Folkemødet og Postbåden Peter

Langt om længe er Folkemødet på Bornholm tilbage i sin normale topform, og Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne glæder sig til at byde velkommen på Postbåden Peter

Langt om længe er Folkemødet på Bornholm tilbage i sin normale topform, og Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne glæder sig til at byde velkommen på Postbåden Peter - med støtte fra Den Danske Maritime Fond.

Postbåden Peter – som vi har glædet os til igen at gå ombord på – udgør vores fælles maritime ramme for en stribe spændende og muntre indslag. For Folkemødet er jo et af Europas største samlingssteder for politiske debatter og tager fat i mange seriøse emner. Men det er også en folkelig politisk festival, hvor et af de helt store trækplastre på postbåden plejer at være, når Mogens Jensen og Søren Pind synger sømandsviser for fuld udblæsning. Og det gør de naturligvis også i år – det foregår fredag eftermiddag, hvor vi endnu en gang forventer massiv deltagelse og fællessang i solskin!

Derudover vil Danske Rederier, Danske Havne og Danske Maritime sammen vise både bredden, betydningen og visionerne i Det Blå Danmark. Ombord på båden vil være arrangementer af mange typer om alt fra grøn omstilling, forsvar og fremtidens havne til bæredygtighed, cybersikkerhed og humanitære indsatser. Og på kajkanten ved postbåden er der alle dage mulighed for at deltage i konkurrencen om at tage dagens bedste maritime folkemødeselfie.

Danske Maritime ser blandt andet nærmere på den nye forsvarsindustrielle strategi og den aktuelle sikkerhedssituation, fortæller adm. direktør Jenny Braat:

”Lørdag formiddag har Danske Maritime inviteret forsvarsministeren til en samtale om, hvordan Søværnet skal se i fremtiden. Den seneste forsvarsindustrielle strategi kan få rigtig stor betydning for den maritime industri i forhold til opgaver og kompetencer, og det er klart, at Ukraine-krisen også giver anledning til en snak om Søværnet i det hele taget. Vi skal sikre et rigtig stærkt samspil mellem industrien, Folketinget og myndighederne i den forbindelse.

Derudover har vi også inviteret hospitalsskibene Mercy Ships, som jo er vores fælles humanitære indsats med stor opbakning fra flere af vores medlemmer. Og derudover kommer vi helt naturligt til at tale rigtig meget om grøn omstilling af den globale skibsfart, hvor den danske maritime industris arbejde jo har stor betydning og går på tværs af emner som energi, transport, forsyningssikkerhed, klima, miljø og verdensmål. Så jeg glæder mig utrolig meget til igen at blande det meget seriøse med det meget afslappede og på tværs af Det Blå Danmark vise, hvad vi står for i branchen,” siger Jenny Braat.

For Danske Rederier er det særligt kursen mod en CO2-neutral fremtid, der vil fylde i debatterne på klippeøen.

”Den grønne omstilling er overliggeren for næsten alt, vi gør i denne tid, og på Folkemødet glæder jeg mig særligt til vores debatter om grønne færgeruter, fremtidens E-fuels og muligheden for, at vi faktisk på sigt løber tør for CO2. Det bliver både lærerigt og underholdende, er jeg sikker på.

I det hele taget glæder jeg mig helt vildt til at indtage Allinge uden de meget hæmmende corona-restriktioner, der var nødvendige sidste år. Personligt ser jeg også frem til at debattere, hvordan vi bedst navigerer gennem globale kriser sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod, manuskriptforfatter Adam Price og Birgitte Qvist-Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Også Danske Havne glæder sig over, at det nu igen er muligt at fylde Bornholm med tusindvis af gæster, der brænder for gode debatter, samtaler og underholdning.

”I Danske Havne ser vi frem til igen at være med på Folkemødet, fuldt og helt og uden restriktioner – og jeg er glad for, at vi igen har base på postbåden Peter sammen med Danske Rederier og Danske Maritime. Det plejer at være et rigtig godt samlingspunkt.

I havnene har vi blikket stift rettet på den grønne omstilling. Dels den nøglerolle for at nå klimamålene, som vores havne spiller, dels de store beskæftigelses-perspektiver, som det indebærer på i og omkring havnene. Det sigte vil vores debatter og interviews på Folkemødet også afspejle, og et fint eksempel er jo netop Bornholm, som har en ambition om at blive Østersøens grønne tankstation og er i gang med en virkelig spændende udvikling,” fortæller Tine Kirk, direktør i Danske Havne.

Tilbage i programmet er der lørdag mulighed for at stævne ud med postbåden, når det gode skib lægger fra kaj og byder på en spændende sejltur med Frømandskorpset, ligesom alle tre organisationer deltager i diverse andre debatter og begivenheder arrangeret af andre organisationer og aktører på Folkemødet.

Det hele løber af stablen i Allinge Havn, og med under to uger til det store ryk-ind er der allerede nu stor aktivitet på øen.

Vedhæftet Det Blå Danmarks program – vel mødt!