Alle nyheder

12. september 2019

Nyhed

Det Blå Danmark spiller med

Det er normalt flest drenge, der sidder koncentreret ved skærmen og dyster i diverse spil på deres computere. Men for at højne pigers interesse for E-sport afholder DGI på lørdag en netværksdag om E-sport kun for piger.

Det Blå Danmarks fælles rekrutteringskampagne, World Careers, støtter arrangementet. De er derfor også til stede for at rekruttere kvinder, der ikke er teknikforskrækkede.

”Samarbejdet med DGI gør, at vi for alvor kan stille skarpt på udfordringen med, at relativt få piger interesserer sig for eller er rollemodeller for tekniske erhverv. Vi glæder os til at ændre på dette sammen med DGI, så flere piger får smag for tekniske kompetencer, siger Anne Bay Riisager, der er kampagneleder i World Careers

Rollemodel deltager også

27-årige Laura Lange Andersen, der til hverdag er ved at færdiggøre sin uddannelse som dual-officerer på det maritime akademi, SIMAC, deltager også på netværksdagen.

Her skal hun fortælle de unge om sine oplevelser til søs. Hun har allerede i sin praktik sejlet vidt omkring på verdenshavene om bord på fire forskellige Maersk skibe. På netværksdagen vil hun blandt andet fortælle pigerne, at det er ok at være interesseret i teknik. Og at man sagtens kan begå sig i det, der traditionelt set har været en mandeverden.

”Jeg glæder mig til at møde pigerne og vise dem, at man sagtens som pige kan arbejde med teknik, motorer og store skibe. Som dual-officer bliver jeg både maskinmester og skibsfører, og for mig er det den helt perfekte kombination af teknik og oplevelser til søs,” siger Laura Lange Andersen.