Alle nyheder

05. december 2019

Nyhed

Dobbelttogter bliver en realitet

Georg Stage og Skoleskibet DANMARK skal alligevel sejle to togter næste år. Der er nemlig fundet penge, som gør, at skibene igen i 2020 kan sejle dobbelttogter.

Dannebrog vil blafre flot i vinden, når George Stage og Skoleskibet ”Danmark” sætter sejl til næste år. Og der er noget at flage for, da regeringen alligevel har fundet penge til, at  begge skibe kan sejle to togter og derved uddanne dobbelt så mange studerende, som først antaget.

Det glæder Danske Rederier, som oplever stor efterspørgsel på ubefarne skibsassistenter hos sine medlemmer. 

”Det glæder mig, at regeringen har lyttet til os i branchen og alligevel fundet pengene til at bevare dobbelttogterne på Skoleskibet DANMARK og Georg Stage. Vi mangler arbejdskraft om bord på vores skibe, så der er brug for, at vi uddanner alle de søfolk, vi kan. Vi ved, at mange elever fra skoleskibene sætter kurs mod en maritim uddannelse efter deres togt på skoleskibene, så det her er dagens bedste nyhed”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

I et nyt aktstykke fra undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til Folketingets Finansudvalg, beder ministeriet nemlig om godkendelse af de ekstraordinære overførsler. Der skal overføres 10. mio. kroner til Skoleskibet DANMARK og 8. mio. kroner til George Stage næste år, samt 2 mio. kroner til den renovering som allerede er i gang på skoleskibet ”Danmark”.

”De unge, der stævner ud på skoleskibstogterne, kommer ikke alene hjem med gode oplevelser og hår på brystet. De kommer også med en række kompetencer, der gør dem meget attraktive for skibsfarten. Derfor er der al mulig grund til at rose uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen for alligevel at finde penge til dobbelttogterne. Det takker vi for,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Læs aktstykket her: