Alle nyheder

20. juni 2019

Nyhed

EU-kommissærer besøger Danske Rederier

 

Mandag morgen besøger den slovenske EU-kommissær for transport, Violeta Bulc, sammen med sin kollega, EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager, Danske Rederier i København.

De to kommissærer skal mødes med blandt andre Danske Rederiers administrerende direktør Anne H. Steffensen og formand Jacob Meldgaard.

”Vi er glade for, at de to stærke kommissærer tager sig tid til at lægge vejen forbi for at diskutere, de udfordringer og muligheder som dansk og europæisk søfart står foran i de kommende år,” siger Anne H. Steffensen, Adm. direktør i Danske Rederier, der har mange ting at vende med de to kommissærer.

”Først og fremmest, så er det vigtigt for os, at kommissærerne forstår vigtigheden af at øge bevillingerne til forskning og udvikling af en mere bæredygtig skibsfart. Det er en bunden opgave at finde frem til det CO2-neutrale skib, og der så vi gerne, at EU-kommissionen gik endnu mere ambitiøst til værks,” siger Anne H. Steffensen.

”Dernæst, så bekymrer det rekordhøje antal handelsbarrierer, som EU-kommissionen for nyligt har identificeret i sin årlige rapport, os i Danske Rederier dybt. Og selvom vi anerkender og værdsætter EU-Kommissionens indsats for at opretholde frihandel, så kunne EU måske bruge sine repræsentationer endnu mere aktivt, end de gør i dag,” siger Anne H. Steffensen.

Fakta: Langt størstedelen af de varer, der eksporters ud af EU, transporteres til søs. 30 procent af de danske rederiers eksportmarked er i Europa.