Alle nyheder

05. september 2021

Nyhed

Flaget til tops for de udsendte

Når Danmark i dag markerer årets "Flagdag for Danmarks udsendte", går Dannebrog også til tops i Amaliegade hos Danske Rederier som en anerkendelse for de udsendtes indsats.

Der er god grund til at give de, der har været sendt ud i verden i Danmarks tjeneste, et klap på skulderen. Vores forsvar og udenrigstjeneste yder et kæmpe bidrag til at sikre vores tryghed i Danmark.

Det mener man i Danske Rederier, der derfor lader flaget gå til tops i kontoret på Amaliegade på "Flagdag for Danmarks udsendte."

”Vi er i rederierne dybt taknemlige for den store indsats, vores udsendte har ydet og fortsat yder – og det kæmpe offer de og deres familier bringer. Vi skylder dem alle en stor tak, og derfor hejser vi selvfølgelig flaget i dag,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Sikrer retten til fri sejlads

Fra rederierne går tankerne på "Flagdag for Danmarks udsendtesærligt til dem, der har været udsendt for at bekæmpe pirater og passe på handelsflåden. Det gælder både de udsendte fra Frømandskorpset, og besætningerne på Søværnets fregatter.

”Vi er helt og adeles afhængige af retten til fri sejlads. Og derfor er er jeg enormt taknemmelig både over den kæmpe indsats som vores udsendte ydede i  Adenbugten ud for Somalia, men i høj grad også for beslutningen om at sende en fregat til Guineabugten til november,” siger Anne H. Steffensen.

”Det betyder alverden for vores søfarende at vide, de har nogen, der passer på dem. Det er ikke en ufarlig tjans at patruljere og gribe ind i piratfyldt farvand, så jeg har den allerdybeste respekt for dem, der stiller op,” siger Anne H. Steffensen.

FAKTA: Et bredt flertal i Folketinget vedtog i maj at sende et flådebidrag bestående af en fregat, en Seahawk-helikopter og en maritim indsatsstyrke til Guineabugten vest for Afrika til november. Det er pt. det farligste område for civile handelsskibe: Mere end 95 procent af alle kidnapninger til søs skete sidste år i Guineabugten.