Alle nyheder

01. december 2017

Nyhed

Fremtidens søfolk mødte Det Blå Danmark

75 unge mennesker fra alle dele af Danmark, deltog torsdag i SHIP event, hvor de blev inspireret til en fremtid til søs.

Humøret var højt, da 75 forventningsfulde unge i går gik om bord på DFDS-færgen Crown Seaways i Nordhavn. Det var dog ikke et cruise til Oslo, de var steget om bord for at deltage i, men derimod en inspirationsdag, der bød på et indblik i Det Blå Danmarks uddannelser.


”Vi er meget glade for at DFDS for 11. gang stiller deres skib til rådighed for SHIP event. Det er noget helt specielt for de unge mennesker at være ombord på et stort skib og stå ansigt til ansigt med de mange ansatte på broen, i maskinen og kabyssen. De går herfra med en kæmpe oplevelse," fortæller kampagneleder i World Careers Anne Bay Riisager.

SHIP event bliver hvert år afholdt med henblik på at give de unge mennesker et indblik i de sejlende uddannelser, samt maskinmesteruddannelserne. Fire ud af fem maskinmesterskoler deltog med studerende, der havde til formål at fortælle om deres uddannelses- og karrierevalg.


”Vi har deltaget i SHIP event i mange år og er rigtig glade for at være med. Her får vi muligheden for at møde en masse unge mennesker og fortælle dem om de mange muligheder på SIMAC,” fortæller Nana Høgsland, kommunikation- og marketingkoordinator på SIMAC.

Udover indlæg fra skolerne og rundvisning på skibet, bød dagen også på det populære SHIP Game. Her deltog ambassadørerne og guidede de mange unge igennem en virkelighedstro øvelse.

"Jeg har fået et virkelig godt indtryk af både de rederier og skoler der har deltaget og jeg kunne godt været interesseret i en uddannelse i Det Blå Danmark, efter min HTX,” siger Kasper Rasmussen, tredjeårs HTX-studerende.


YouTuberen Sebastian fra WorldCareersTV var også med ombord. Resultatet kan ses den 15. december på kanalen: worldcareers.dk/tv/