Alle nyheder

01. september 2020

Nyhed

Girlpower: Kvinder fylder mere på maritime uddannelser

Andelen af kvinder på de maritime uddannelser vokser. Det viser tal fra landets maritime skoler. Udviklingen er til stor glæde for Danske Rederier.

I slutningen af juli kunne de maritime uddannelser melde om rekordhøjt optag af studerende gennem den koordinerede tilmelding.

Og en større og større andel af de nye studerende bliver kvinder. Det viser tal fra landets maritime skoler.

Svendborg International Maritime Academy, SIMAC er højdespringer blandt de maritime uddannelser, her er andelen af nye kvindelige studerende gået fra 6,3 procent i 2019 til 14,8 procent i år.  

Hos Maritime and Polytechnic University College, MARTEC mærker man også stigende interesse fra kvinderne. 7 procent af de nye studerende er i år kvinder mod 4,7 procent sidste år.

Svendborg Søfartsskole har oplevet en lille fald i andelen af kvindelige studerende på HF-Søfart, som dog stadig ligger meget højt med 23,4 procent kvinder i år mod 25,8 procent sidste år.

På Marstal Navigationsskole er hele 40,4 procent af de nye studerende på HF-søfart kvinder. Sidste år var tallet 31,8 procent.

Og udsigten til flere kvinder i den maritime branche bringe glæde i Danske Rederier.

”Det går fremad med at få kvinderne ind i Det Blå Danmark, og det er jeg rigtig glad for. De maritime uddannelser er en af grundstenene i vores indsats for at få flere kvinder til at vælge en karriere til søs. Årets optag bekræfter mig i, at det betaler sig at sætte målrettet ind for at tiltrække kvinderne, og at vi skal fortsætte indsatsen,” siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

 

Sætter fokus på kvinder i september

Selvom der er en stigning i andelen af kvinder på de maritime skoler, er der stadig plads til flere. Og det bliver markeret i september måned, der står i kvindernes tegn.

Hele den maritime branche støtter op omkring initiativet, herunder Danske Rederier.

I løbet af september bliver der afholdt en række events og initiativer, der skal få flere kvinder til at vælge en maritim karrierevej. Det er Det Blå Danmarks fælles rekrutteringskampagne, World Careers, der står bag kampagnen ”Girl Power i Det Blå Danmark”.

De inviterer bl.a. til to inspirationsdage i Frederikshavn og Svendborg, hvor unge kvinder kan få et indblik i de mange uddannelses- og jobmuligheder i Det Blå Danmark.


”Vi har brug for at øge talentmassen til Det Blå Danmark, og det kan vi bl.a. gøre ved at øge andelen af kvinder,” siger Anne Bay Riisager, kampagneleder World Careers.

”Vi kan se at indsatsen med at tiltrække kvinder til det maritime virker og vi ser frem til en måned med en masse inspirerende fortællinger fra kvindelige rollemodeller i Det Blå Danmark,” siger Anne Bay Riisager.

Inspirationsdagene bliver afholdt på SIMAC i Svendborg den 16. september og på MARTEC i Frederikshavn den 23. september.

Du kan læse mere om arrangementerne her  og se, hvordan du tilmelder dig.