Alle nyheder

06. november 2020

Nyhed

Godt regeringen tager ansvar på sig

Danske Rederier hilser beslutningen om at stille sig i spidsen for missionen i Hormuzstrædet velkommen, men minder om at huske problemerne i Guineabugten også.

Regeringen har besluttet, at Danmark skal stå i spidsen for den europæiske-ledede maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet. Danmark deltager allerede i missionen med fregatten Ivar Huitfeldt i området, men i første halvår af 2021 overtager Danmark kommandoen i den såkaldte, Emasoh-mission.

 

”Som verdens femte største søfartsnation har vi et ansvar for at være med til at sikre, at handelsflåden kan sejle frit og sikkert - også gennem Hormuzstrædet. Derfor hilser vi det velkommen, at regeringen tager det ansvar på sig og stiller Danmark i spidsen for den europæiske mission i Hormuzstrædet,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Samtidig understreger hun, at vi ikke må glemme, de store problemer, der er med sikkerheden i Guineabugten ved Vestafrika på grund af pirateri:

 

”90 procent af verdens kidnapninger til søs sker i Guineabugten, og derfor er det klart det geografiske område, der bekymrer os mest. En internationalt koordineret indsats med militær deltagelse af Danmark i området kan være en af løsningerne til bedre sikkerhed,” siger Anne H. Steffensen.

 

Hver måned sejler ca. 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf.