Alle nyheder

09. juni 2021

Nyhed

Hornet i bund for de søfarende

På den internationale dag for de søfarende den 25. juni vil skibe verden over lade deres horn tude for at hylde de søfarende, som under pandemien ofte må tage ekstra lange tørner.

Der bliver en øredøvende larm kl. 12 fredag den 25.juni.

Her vil skibe verden over trykke hornet i bund og lade larmen hylde de søfarende, der med store personlige ofre har holdt verdenshandlen flydende under COVID-19 pandemien.

Også danske skibe vil deltage i eventet, der under det engelske navn #ShoutOutForSeafarers campaign, vil hylde de søfarende verden over.

”Vores gode søfolk har om nogen taget en for holdet under coronakrisen. De lukkede grænser og mange rejserestriktioner har betydet, at mange af dem har måttet være meget længere tid væk fra deres familie end normalt, mens de har holdt verdenshandlen flydende og os allesammen forsynede. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan være med til at sætte fokus på deres store indsats,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Selvom det for medlemsrederierne hos Danske Rederier går bedre med at skifte besætninger end i starten af coronakrisen, så er der stadig udfordringer, der kræver håndholdte indsatser. På verdensplan vurderer den globale shippingorganisation ICS, at 200.000 søfarende er påvirket af coronakrisen.

”Vi håber selvfølgelig, at vi nu med sommeren og vaccinernes komme har set det værste af coronakrisen, men udfordringerne med besætningsskifte forsvinder desværre ikke bare sådan lige. Derfor er jeg også glad for, at et bredt flertal i Folketinget for nyligt forlængede ordningen for besætningsskift i Københavns lufthavn. Det gør en kæmpe forskel, og vi er super-glade for opbakningen fra vores folkevalgte,” siger Anne H. Steffensen.

Læs mere her: 

Global shipping fleet to sound horns on 25th June to send a clear message to the world with a #ShoutOutForSeafarers | International Chamber of Shipping (ics-shipping.org)