Alle nyheder

25. februar 2021

Nyhed

Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?

På årsdagen for Danmarks nedlukning inviterer erhvervsalliancen ’De Fem Styrker’ til erhvervstopmøde: Hvordan får vi gang i Danmarks økonomi igen?

Covid-19 har været - og er stadig-  en stor udfordring for Danmarks erhvervsliv og vores eksport.


Butikker, barer og restauranter har stået gabende tomme længe, og eksporterhvervene har haft enormt vanskelige forhold, siden grænserne lukkede.

 

Derfor inviterer erhvervsalliancen ’De Fem Styrker’ politikerne til debat:  Hvordan får vi gang i økonomien i takt med, at vi får bedre styr på pandemien?

 

”Det er nu et år siden, samfundet lukkede ned for første gang, og selvom vi er blevet klogere på covid-19, og hvordan vi håndterer den, er der stadig mange spørgsmål, vi er nødt til at finde svar på. Vi er nødt til at finde veje til en højere aktivitet i det danske samfund og større interaktion med udlandet, samtidig med at vi håndterer sygdommen på forsvarlig vis.” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Hun ser derfor frem til at drøfte, hvad der skal til den kommende tid med både politikere og kollegaerne i Danmarks største eksporterhverv, for at vi kan undgå ’yo-yo tiltag’, der ruller restriktioner frem og tilbage.

 

”Det er ikke længere holdbart, at det er et ’enten- eller’, det må og skal fremover være et ’både-og’. Vi kan allerede nu se, at dansen med corona kan komme til at vare mange år endnu, så vi er nødt til at lære et par nye trin,” siger Anne H. Steffensen.

 

Kig med på årsdagen for nedlukningen af Danmark.

 

Deltag online i debatten torsdag den 11. marts 2021 kl. 14-16.

 

Tilmeld dig her

 

Program

  • Åbningstale af finansminister Nicolai Wammen, Socialdemokratiet
  • Key note: Michael Svarer, tidligere overvismand og professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet
  • Erhvervsdebat mellem De Fem Styrker
  • Politisk debat mellem erhvervsordførerne Orla Hav (Socialdemokratiet), Mona Juul (Det Konservative Folkeparti), Torsten Schack Pedersen (Venstre) og Katrine Robsøe (Radikale Venstre)

 

Journalist Nynne Bjerre Christensen er moderator for erhvervstopmødet.

Du kan se hele debatten fra årsdagen her.

Om De Fem Styrker

Erhvervsalliancen De Fem Styrker står for over halvdelen af Danmark eksport og består af HORESTA, Dansk Energi, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier og Lægemiddelindustriforeningen.

Som fem vægtige eksporterhverv sætter vi sammen fokus på, hvordan der skabes vækst og velstand i Danmark.

Vi repræsenterer erhverv, som skaber de ideer og produkter, der danner grundlaget for tusindvis af arbejdspladser her i landet og med et stort internationalt udsyn, sikrer vi et rigere og stærkere Danmark.