Alle nyheder

03. oktober 2018

Nyhed

Invitation: Konference om cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer

Torsdag den 1. november sætter vi fokus på, hvordan de samfundskritiske sektorer, herunder søfart, kan bidrage til at styrke cyber- og informationssikkerheden.

Et højt niveau for cyber- og informationssikkerhed er afgørende for, at vi som samfund trygt og sikkert kan fortsætte den digitale udvikling. Bekæmpelse af cyberkriminalitet og cyberspionage er komplekst, og der er behov for specialiseret viden og ressourcer. Men det er også vigtigt og nødvendigt at samarbejde på tværs af sektorer og dele viden og erfaring.

 

Derfor inviterer Danske Rederier sammen med en række andre repræsentanter for de samfundskritiske sektorer nu til konference om cybersikkerhed.

 

Sektorerne, der ud over søfart tæller energi, sundhed, finans og tele, er udpeget i Regeringens cyber- og informationssikkerhedsstrategi til at have særlig betydning for cyber- og informationssikkerheden i Danmark, og ser det som en væsentlig opgave at bekæmpe cybertruslen mod Danmark samt at sikre et højt niveau for cyber- og informationssikkerhed.

 

”Den stærkt stigende digitalisering af vores samfund griber ind i alle brancher, også i søfart. Der er ingen tvivl om, at det øger effektiviteten og skaber nye muligheder inden for alt fra teknisk vedligehold over sikkerhed og træning til administrative processer. Men det åbner også for nye trusler. Det skal vi tage alvorligt og være beredte på. Det er virksomhedernes eget ansvar, men det er også en samfundsopgave. Det sætter vi fokus på ved denne konference,” forklarer Asbjørn Overgaard Christiansen, innovations- og digitaliseringschef i Danske Rederier.

 

På konferencen taler forsvarsminister Claus Hjort Fredriksen om den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, herunder forventninger og ønsker til de samfundskritiske sektorer. Fra det maritime område taler Andy Powell, CISO i A.P. Møller - Mærsk om deres erfaringer efter at have været hårdt ramt af et stort angreb.

 

Konferencen henvender sig til alle, som arbejder med cyber- og informationssikkerhed på ledelses-, administrativt- eller tekniskniveau, hvad enten det er som repræsentant for de samfundskritiske sektorer, myndigheder, beslutningstagere eller som politiker eller journalist med interesse for området.

 

 

Program:

 

08:30 Netværk, registrering samt morgenmad

09:00 Velkomst v/Ulrik Nødgaard, adm. direktør, Finans Danmark og Adam Wolf, adm. direktør, Danske Regioner

09:10 Implementeringen af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, herunder forventninger og ønsker til de samfundskritiske sektorer v/Claus Hjort Frederiksen, forsvarsminister


09:30
 Nordic Financial CERT’s rolle, herunder samspillet med nationale og internationale myndigheder i Norge v/Morten Tandle, General manager, Nordic Financial CERT

09:50 Forventningerne til decentrale cyber- og informationssikkerheds-enheders funktioner og deres fremtidige rolle v/Thomas Lund-Sørensen, chef, Center for Cybersikkerhed


10:10
 Implementing the Lessons from a Major Cyber Attack v/Andy Powell, Chief Information Security Officer, A.P. Møller - Mærsk A/S (Indlægget er på engelsk)


10:30
 Pause


10:50
 Cybertruslen i sundhedssektoren og arbejdet med forebyggelse og håndtering via sektorstrategien for sundhedsområdet v/Klaus Larsen It-direktør, Region Nordjylland og medlem af ”Styregruppen for udarbejdelse af sektorstrategien for sundhedsområdet”


11:10
 Experiences with models of cooperation between private sector and public sector v/Ray Stanton, SVP/Group Chief Security Officer, TDC (Indlægget er på engelsk)


11:30
 Energisektorens behov for videndeling – internt og på tværs v/Søren Maigaard, IT-sikkerhedschef, SE


11:50
Spørgsmål til de samfundskritiske sektorer Kontorchef Marie Wessel, Digitaliseringsstyrelsen og Centerchef Thomas Lund Sørensen, Center for Cybersikkerhed stiller spørgsmål til sektorerne. Spørgsmål fra salen


12:15
 Afrunding v/Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør, Dansk Energi


12:20
 Stående frokost og mulighed for netværk

 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig konferencen her senest den 26. oktober.

Du er velkommen til at tage en kollega med for hvem, emnet måtte have særlig interesse – du skal blot tilmelde via ”Tilføj flere deltagere” under "Tilmelding".

 

Hvad: Konference om cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer

Hvornår: Torsdag d. 1. november 2018, kl. 8.30-13.00

Hvor: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.

 

Du er muligvis også interesseret i at deltage i en anden, mere virksomhedsnær, konference om emnet samme dag:

Konferencen ‘Cyber security – threat, trends and employee awareness’ arrangeret af MDC – Maritime Development Center afholdes ligeledes 1. november.

 

Du kan tilmelde dig her senest 30. oktober 2018.

Hvad: Cyber security – threat, trends and employee awareness

Hvornår: Torsdag d. 1. november 2018, kl. 14.00-17.00

Hvor: Aalborg Universitet, Campus København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.