Alle nyheder

23. november 2017

Nyhed

Jobopslag: Dygtig politisk konsulent til Danmarks største eksporterhverv

Danmarks største eksporterhverv søger en medarbejder, der kan sætte sit præg på rederierhvervets interessevaretagelse. Du skal være med til at sikre internationalt konkurrencedygtige rammer for danske rederiers hovedkontorer og skibe i en branche, som skal kunne begå sig på markeder verden over.

Dine opgaver
Du vil sammen med kollegerne i afdelingen for Forretningsudvikling og Kommunikation skulle løse en vifte af opgaver, som relaterer til centrale problemstillinger for rederierhvervet. Dine opgaver vil være indenfor uddannelses-, innovations- og transportpolitik, som alle er vigtige for fremtiden for Danmarks største eksporterhverv. På flere af disse områder skal der sættes yderligere strøm til igangværende tiltag, så rederiernes tilgang – med afsæt i fakta – bliver mere tydelig og slagkraftig.

Opgaverne omfatter analyse, politikudformning og -påvirkning i samarbejde med myndigheder, rederier og andre danske og internationale interessenter med øje for den eksterne kommunikation. Du vil på udvalgte områder spille en central rolle for den løbende forberedelse og til tider deltagelse i politiske møder og events. Du vil også være tovholder på transportpolitikken – herunder foreningens interne Short Sea-udvalg – samt deltage i uddannelsespolitiske fora med rederierne.

Vi forventer, at du

 • er samfundsvidenskabelig kandidat eller lignende, gerne nyuddannet eller med få års erhvervserfaring
 • har et solidt kendskab til de politiske beslutningsprocesser fx via ansættelse hos en relevant myndighed, interesseorganisation eller på Christiansborg
 • har politisk tæft og fingerspidsfornemmelse – og kan tænke i kommunikation
 • er velformuleret både i tale og på skrift – også på engelsk
 • er fagligt stærk, serviceminded og indstillet på at bistå i varetagelsen af de daglige opgaver samt betjening af medlemsudvalg m.v.
 • kan samarbejde på tværs af faglighed og organisationer, og har lyst og evner til at skabe netværk i forhold til de relevante interessenter
 • har gå-på-mod, er engageret, fleksibel og ikke mindst har et godt humør

Du kan forvente

 • mange udfordrende opgaver i et spændende og krævende miljø med dygtige kollegaer
 • betydelig grad af individuelt ansvar
 • godt samarbejde både internt og eksternt
 • løn efter kvalifikationer

Er du interesseret?

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen i afdelingen ved at kontakte direktøren for Forretningsudvikling og Kommunikation Jakob Ullegård på telefon  51 15 60 08.

Send din ansøgning mærket ”Konsulent FKO”, CV og relevante bilag til hr@danishshipping.dk senest tirsdag den 12. december 2017, og anfør gerne hvor du har set annoncen henne.

Vi forventer at afholde første samtaler fredag den 15. december, og det sker med henblik på tiltrædelse 1. februar 2018.

Danske Rederier
Danske Rederier er en interesse- og arbejdsgiverorganisation for danske rederier. Skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv og kernen i Det Blå Danmark, som skaber 95.000 danske arbejdspladser. Vi er et vigtigt erhverv lige fra hovedstad til yderkommuner, herunder også færgefarten, som er en integreret del af den danske infrastruktur. Dansk skibsfart står for kvalitetsskibsfart, der kombinerer ansvarlighed overfor sine omgivelser med stærk konkurrenceevne. Det Blå Danmark står for ca. 25 procent af den samlede danske eksport.