Jobopslag: Vil du stå i spidsen for Danmarks største eksporterhverv i Bruxelles?

30.01.2017 Aktuelt

Danmarks Rederiforening søger en sekretariatschef til at varetage danske rederiers interesser i EU fra vores repræsentation i Bruxelles.

 Danmarks Rederiforenings medlemmer står for 20 procent af den danske eksport og er derfor afhængige af frihandel og en stærk konkurrenceevne. Danmark er blandt de største søfartsnationer i EU, og som sekretariatschef får du mulighed for at sætte et stort fingeraftryk på arbejdet i Bruxelles på søfartsområdet.

Som leder af EU repræsentationen i Bruxelles bliver du ansvarlig for et mindre team af dygtige og dedikerede medarbejdere. Sekretariatschefen samarbejder tæt med kolleger i København og er ansvarlig for Danmarks Rederiforenings strategi og lobbyaktivitet i EU. Du repræsenterer de danske rederier i de forskellige europæiske organisationer, i medierne og til møder med nøglepersoner i EU.

Det forventes derfor, at du har stor indsigt i forretningsgangen i EU og kan opbygge og pleje relationer blandt interessenter og beslutningstagere i EU.

Vi forventer, at du

 • Er kandidat i statskundskab, jura, økonomi eller anden relevant retning.
 • Har 5-7 års erfaring med public affairs fra en stilling med EU-indhold.
 • Er flydende i både skrift og tale på dansk og engelsk.
 • Har stor erfaring og forståelse for de politiske processer i institutionerne i EU.
 • Har erfaring med at samarbejde med både offentlige og private interessenter i erhvervslivet og kan påvise resultater heraf.
 • Har erfaring med pressearbejde og kommunikerer budskaber klart og tydeligt.
 • Samarbejder på tværs af brancher og organisationer, da sekretariatschefen varetager søfartens rammevilkår angående miljø, klima og handel m.v.
 • Er udadvendt og god til at opbygge relationer.
 • Har et godt netværk blandt interessenter i EU eller er i stand til at skabe det hurtigt.
 • Får ting til at ske og er positiv, proaktiv og samarbejdsvillig med et stærkt drive.
 • Har erfaring med ledelse.

Du kan forvente

 • Selvstændigt ansvar og udviklingsmuligheder.
 • Udfordrende og interessante opgaver i et spændende miljø med dygtige kolleger.
 • En stilling hvor dine resultater gør en forskel, og du har mulighed for at forme europæisk skibsfarts lovgivning.
 • At blive en del af ledelsen i Danmarks Rederiforening.
 • Stillingen indeholder nogen rejseaktivitet.
 • En konkurrencedygtig lønpakke med god bolig i hjertet af Bruxelles.

Ansøgning og frist

Stillingen ønskes gerne besat fra den 1. april 2017. Har du spørgsmål til stilling eller indhold, er du velkommen til at kontakte adm. direktør Anne H. Steffensen på tlf. 24 34 37 75 eller på ahs@shipowners.dk

 

Ansøgningen skal være på engelsk og mailes til tsp@shipowners.dk med CV og relevante bilag senest onsdag den 15. februar 2017 og mærkes ”Sekretariatschef EU kontor” i emnefeltet. Alle ansøgninger behandles strengt fortroligt.

 

Hvem er vi?

Danmarks Rederiforening er branche- og arbejdsgiverorganisation for dansk skibsfart, som er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv. Danmark er blandt Europas største søfartsnationer og i top 10 på verdensplan.

 

Danmarks Rederiforening spiller i dag en aktiv rolle i forhold til myndigheder og beslutningstagere både herhjemme og internationalt.Herudover har Rederiforeningen etsamarbejde med udenlandske rederiforeninger og internationale rederiorganisationer. Foreningen er derfor med i alle relevante sammenhænge og har permanent kontor i Bruxelles.

 

Værdiskabende

Søfart skaber udvikling og økonomisk vækst i hele verden. Danske rederier udgør 20 procent af eksporten, og den danske maritime klynge – Det Blå Danmark – skaber 100.000 danske arbejdspladser.

 

Ansvarlig

Danmarks Rederiforening arbejder for ordentlige arbejdsforhold og sætter høje standarder for miljø og klima. Skibsfarten støtter stram lovgivning og bifalder, at danske rederier anvender ny teknologi, der gør det muligt at operere under hensyn til miljø og klima. Desuden samarbejder danske rederier med myndigheder og organisationer for at bekæmpe korruption og pirateri. Den danske handelsflåde står for kvalitetsskibsfart.

 

Global

Danske rederier opererer over alt i verden. Over to tredjedele af vores medlemmers eksport er til lande uden for Europa. Derfor er det altafgørende for de danske rederier, at der er fri og lige adgang til de globale markeder, lige som de er afhængige af stabile konkurrencevilkår.

Tilmeld nyheder

Meld dig til 'Seneste nyt' og du får automatisk en meddelelse pr. mail, når der er nyt fra Danske Rederier.

Kontaktpersoner

 1. Anne H. Steffensen
  Adm. direktør, Danske Rederier
  Telefon:  +45 3348 9210
  Mobil:  +45 2434 3775