Alle nyheder

27. maj 2021

Nyhed

Klimaminister roste skibsfarten

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen var hovedtaler på Danske Rederiers årsdag til formiddag. Her roste han branchen for at være innovativ i den grønne omstilling.

 Sejl blev til damp og sekstanten blev til GPS.

 

Det var et par af eksemplerne på, at skibsfarten før har været innovativ, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen hev frem, da han tidligere i dag talte til Danske Rederiers årsdag på Docken i København.

 

Her talte han om den meget store opgave, som skibsfarten står overfor, når sejladsen i fremtiden skal ske med nye grønnere brændstoffer:

 

”Selvom skibsfarten er en klimavenlig måde at transportere sine ting på, så er udledningen alligevel enorm.  Det er en kæmpe opgave, men heldigvis er det ikke en umulig opgave,” sagde Dan Jørgensen.

 

”I har altid været innovative. Fra sejl til damp. Fra sekstant til GPS. I klima skal vi også gå forrest, og der bliver lagt mærke til jer ude i den store verden. De, der er fremme i skoene de næste år, er dem, der kan blive definerende i værdikæderne,” sagde Dan Jørgensen.

 

Han lovede selv, at regeringen vil regeringen vil understøtte udviklingen af både Power-to-X, hvor man omdanner grøn strøm til brændstof til blandt andet skibe, og carbon, capture & storage (CCS), hvor man indfanger CO2 for at lagre det i undergrunden på egnede steder.