Alle nyheder

25. maj 2021

Nyhed

Klimaministeren deltager på årsdag

Danske Rederier byder klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen velkommen til årsdagen, som holdes torsdag 27. maj. Her er klimaministeren hovedtaler, når branchen er samlet.

Torsdag den 27. maj ruller den traditionsrige årsdag i Danske Rederier af stablen. Og i år er det med deltagelse af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, som er hovedtaler på dagen.

”Vi er rigtig glade for, at klimaministeren vil bruge en formiddag sammen med os i Danske Rederier. Vi står for en femtedel af den samlede danske eksport og er dermed Danmarks største eksporterhverv, men vi er også nogle af de absolut mest ambitiøse, når det kommer til grøn omstilling. Jeg ser frem til at høre klimaministerens tale og hans tanker om fremtidens grønne skibsfart,” siger Jacob Meldgaard, adm. direktør i TORM og formand for Danske Rederier.

Fra morgenstunden holdes generalforsamling, hvor bestyrelsen vælges og herefter følger årsdagen med debat om grøn omstilling, diversitet på arbejdspladsen og ledelse af innovative medarbejdere.

På generalforsamlingen lægger forsvarsminister Trine Bramsen vejen forbi og taler med medlemmerne om sikkerhedsudfordringen for de danske skibe i Guineabugten.

”Sidste år var der ingen vej uden om at aflyse årsdagen på grund af coronarestriktioner. I år har vi krydset fingre for, at vi kunne få lov at mødes fysisk, og det skulle nu gerne blive virkelighed. Jeg ser frem til en festlig dag med kollegaer og samarbejdspartnere fra Det Blå Danmark og gode indspark fra dygtige folk fra andre brancher,” siger Jacob Meldgaard.

Årsdagen holdes på Docken på Nordhavn i København.

Det er muligt at følge årsdagen virtuelt på dette link 

Journalister har mulighed for at blive akkrediteret ved at skrive til jlo@danishshipping.dk

Se programmet her