Alle nyheder

17. december 2021

Nyhed

København danner ramme for international skibsteknisk konference i 2022

World Maritime Technology Conference afholdes for syvende gang i København den 26. til 28. april 2022. Det er en af de vigtigste globale konferencer inden for maritim teknologi. Danske Rederier arrangerer samtidig sideevent.

World Maritime Technology Conference (WMTC) afholdes hvert 3. år og samler en global maritim branche om teknologiske løsninger – denne gang med særligt fokus på klimaløsninger.

Skibsfartsindustrien står over for en lang række udfordringer, og nye teknologiske løsninger er svaret på mange af branchens største udfordringer såsom bæredygtige drivmidler samt bekæmpelse af forurening og cyberangreb.

Danske Rederier er med i planlægningsgruppen og arrangerer også en sideevent i samarbejde med Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

”Vi ser tydeligt, hvordan shippingbranchen i stigende grad forpligter sig til at være en del af løsningen på de globale klimaudfordringer med klare visioner og mål. Det er afgørende, at dette engagement omsættes i konkrete projekter og tiltag, der kan demonstrere fremtidens løsninger, og som kan hjælpe os til at accelerere og skalere den grønne omstilling. Det kræver modige frontløbere på tværs af industrien og det politiske niveau, der er villige til at tage ansvar og handle, og her kan resten af verden lade sig inspirere af det, der sker i Danmark,” siger Bo Cerup-Simonsen, adm. direktør i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Eventen vil synliggøre Danmark som frontrunner, når vi taler om konkrete løsninger på klimakrisen, herunder de nyeste forskningsresultater, hvordan digitalisering styrker C02-reduktion, og hvordan Danmark er i front i forhold til offshore havvind, fangst og transport af CO2 samt nye brændstoffer.

”Vi er i gang med en grøn omstilling af skibsfarten, og vi er snublende nær de første større kommercielle nulemissionsskibe. Shippingbranchen kan være en af nøglerne til væsentlige CO2-reduktioner i det globale regnskab, og vi står midt i en vanvittig spændende tid, hvor projekter skyder op som paddehatte. Jeg ser frem til at samle nogle af de skarpeste folk inden for både shipping og grøn teknologi til foråret, og jeg glæder mig til, at verden på nærmeste hold skal opleve, hvad vi kan i Danmark,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.  

Anne H. Steffensen er moderator, og der vil være oplæg fra:

  • Claus W Graugaard, Head of Onboard Vessel Solutions, Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping
  • Søren Meyer, adm. direktør for ZeroNorth
  • Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen

WMTC-konferencen, der arrangeres af Skibsteknisk Selskab i samarbejde med klyngeorganisationen MARLOG, samler verdens førende maritime virksomheder, organisationer, myndigheder og forskere. Danish Maritime Fair er del af konferencen og bliver et udstillingsvindue for bl.a. danske maritime virksomheder. I messen og konferencen deltager ca. 3.000 fagfolk fra verdens maritime industri, herunder skibsarkitekter, marineingeniører, skibsdesignere, skibsbyggere og rederier m.fl.

Et studenterprogram giver nationale såvel som internationale studerende mulighed for at deltage og præsentere deres arbejde.

Du kan tilmelde dig Danske Rederiers sideevent her
(World Maritime Technology Conference side event (nemtilmeld.dk))

Du kan læse mere og tilmelde dig World Maritime Technology Conference her (https://www.wmtc2022.com/)