Alle nyheder

01. juli 2020

Nyhed

Lempelse af seksdagesregel er vigtig – jo før jo bedre

Fremover vil der ikke længere være krav om, at norske turister skal booke mindst seks dages overnatning i Danmark. Det er en god nyhed for flere danske rederier.

Genåbningen af Danmark og åbningen af landets grænser er kommet med en lang række restriktioner.

Nu ophæves en af de restriktioner, som har haft negativ betydning for flere rederier. Norske turister skal fremover ikke længere booke mindst seks overnatninger, når de vil holde ferie i Danmark.

Det har justitsminister Nick Hækkerup netop oplyst på et samråd.

”En af de ting, som vi kommer til at gøre, og som vi kommer til at melde ud senere i dag, er, at Norge overgår til at være i grænselandsmodellen. Det vil sige, at seksdagesreglen ikke kommer til at gælde længere for personer med bopæl i Norge,” sagde han ifølge Ritzau på samrådet.

”Det er godt at starte juli med, at seksdagesreglen droppes for nordmændene. Seksdagesreglen har begrænset antallet af udenlandske gæster, så vi forventer, at det vil sætte mere skub i trafikken over Skagerrak. Det er et vigtigt tidspunkt, for vi er midt i færgernes og passagerskibenes højsæson. Nu må vi se, hvornår lempelsen gælder fra. Jo før jo bedre,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Både DFDS og Fjordline sejler mellem Danmark og Norge, og lempelsen af seksdagesreglen kan derfor få stor positiv betydning for netop dem.

”Grænselukningerne har haft store konsekvenser for de rederier, der lever af at sejle passagerer til og fra vores nabolande, så nu håber vi, at seksdagesreglen også snart droppes for flere lande, siger Anne H. Steffensen.

FAKTA:

- Udenrigsfærgerne har 41 procent af passagererne i sommermånederne.

- Indenrigsfærgerne har 38 procent af passagerne i sommermånederne.

- 32 mio. passagerer sejler hvert år med de danske færger.

- Hvert minut afgår en færge et sted i Danmark.