Alle nyheder

01. april 2019

Nyhed

Mentorer skal støtte kvindelige søfarende

Mange kvinder oplever udfordringer, når de skal til søs for første gang. Derfor søsætter Danske Rederier en mentorordning, som skal støtte de unge kvindelige søfarende, så de får en god start på karrieren.

 Livet til søs er fyldt med spændende eventyr, møder med fremmede kulturer og stærke fællesskaber. Men arbejdet på et skib kan også byde på udfordringer. Både fagligheden og de personlige kompetencer sættes på prøve, når man rejser afsted for første gang og skal være væk i flere måneder.

 

”Det at være væk hjemmefra i lang tid kan være svært at forbedrede sig på. Hverdagen om bord på et skib er meget anderledes, og derfor kan det være rart at have en mentor, man kan spørge til råds, og som man kan få støtte og vejledning fra”, siger Anne Panknin Kristensen, maritim praktikkoordinator og ansvarlig for mentorordningen.

 

Mange unge kvinder har givet udtryk for, at branchen er stærkt præget af, at der kun er ca. 2 pct. sejlende kvinder, og at det dermed er en meget mandsdomineret branche.

 

”Emner, som handler om at være eneste kvinde ombord og ny i et fag, kan være svære at dele med sine mandlige kolleger”, siger Anne Panknin Kristensen og tilføjer:

 

”Jeg håber, at mentorordningen giver de unge kvindelige søfarende oplevelsen af, at de ikke er alene om de udfordringer, som de kommer til at stå overfor. Der er andre, der har prøvet det før dem”. 

I første omgang bliver mentorordningen lanceret som et pilotprojekt. Ordningen vil primært være for kvindelige studerende, som lige er startet på en af de maritime grunduddannelser i og omkring byerne Svendborg og Frederikshavn. Danske Rederier forventer dog at gøre ordningen landsdækkende allerede efter sommer.

 

Vil du være mentor eller mentee?

Du kan tilmelde dig mentorordningen for unge søfarende her.

Efter tilmeldingen vil du modtage en mail med yderligere information om mentorordningen.