Alle nyheder

11. september 2020

Nyhed

Migranter overført til NGO skib

De 27 migranter, der blev reddet om bord på det danskflagede tankskib ’Maersk Etienne’ den 5. august, er nu overført til NGO-skibet ’Mare Jonio’.

Det vækker glæde i Danske Rederier.

”Vi er utroligt lettede over, at der nu endelig er fundet en løsning for de 27 migranter på Maersk Etienne. Vi vil gerne takke besætningen for at have ageret både medmenneskeligt og professionelt i den svære situation, de har været sat i, ” siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.

Overdragelsen af migranterne skete efter det lægefaglige personale om bord på ’Mare Jonio’, vurderede, at migranternes tilstand krævede øjebliklig behandling.

Dermed er der sat punktum i den hidtil længste sag om migranter reddet om bord på et af handelsflådens skibe.

”Vi vil gerne takke kaptajnen og besætningen om bord på skibet ’Mare Jonio’ og organisationen ’Mediterranea Saving Humans’ for at hjælpe Maersk Tankers ud af den låste situation, de var havnet i,” siger Maria Skipper Schwenn.

Behov for nye løsninger

Migranterne nåede at sidde i 38 dage om bord på Maersk Etienne og satte dermed en trist rekord.

”Vi vil også gerne takke myndighederne for indsatsen. Vi har behov for, at vi nu fremadrettet samarbejder om at finde konkrete løsninger, der sikrer, at handelsskibe og deres besætninger ikke igen kommer til at stå i en lignende situation,” siger Maria Skipper Schwenn.