Alle nyheder

16. december 2021

Nyhed

Milliardstøtte til Power-to-X

Regeringen vil afsætte 1.25 milliarder kroner i et nyt udspil, som skal gøre Danmark til et grønt foregangsland indenfor Power-to-X. Det glæder Danske Rederier, som hilser udspillet velkomment, og ser det som et godt afsæt for de videre forhandlinger.

Power-to-X skal gøre Danmark og danske virksomheder grønnere, lyder det i et nyt regeringsudspil, som vil kickstarte teknologien med en ny strategi. Det glæder Danske Rederier.

”Det er et kæmpe potentiale i Power-To-X, så derfor er vi i rederierne meget tilfredse med udspillet, der vil hjælpe med at holde Danmark forrest i feltet,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Power-to-X er en proces, hvor man via elektrolyse omdanner grøn el til brint, som kan bruges som brændstoffer til fx skibsmotorer, lastbiler og fly.

Danske Rederier har længe haft stort fokus på Power-to-X-brændstoffer, som en del af at gøre skibsfarten grønnere.

“Vi arbejder benhårdt med vores medlemmer på at finde ud af, hvad der skal få skruen til at dreje rundt i en CO2 neutral fremtid, og der vil de helt konkrete erfaringer med e-fuels, man fremover vil kunne høste i Danmark, gøre en kæmpe forskel,” siger Jacob K. Clasen. For Power-to-X er ganske enkelt en forudsætning den grønne omstilling af skibsfarten, understreger han.

Med det nye udspil sætter regeringen skub i produktionen og teknologien og med det strategiske målsætninger kan Danmark komme til at spille en vigtig rolle i produktionen og udbredelsen af nye grønne brændstoffer til glæde for klimaet i hele verden.

”Danmark lægger en ambitiøs kurs, der forhåbentligt kan inspirere andre lande til at følge trop og starte deres egen produktion af Power-To-X brændstoffer,” siger Jacob K. Clasen.