Ny analyse er et skridt mod robuste regler for CTV- fartøjer

31.03.2017 Aktuelt

Søfartsstyrelsen har fået udarbejdet en ny sikkerhedsanalyse. Den viser, hvilke udfordringer rederier og producenter af CTV-skibe står overfor, når de skal bygge og drive skibene. Rederiforeningen mener, at analysen bør bruges til at fastsætte nye internationale krav til CTV-fartøjer i IMO.

Søfartsstyrelsens nye analyse indeholder grundstenene til det, der på sigt kan blive et nyt regelsæt for de såkaldte CTV-fartøjer. Analysen fokuserer særligt på evt. krav til styrke på skrog, brandbeskyttelse, stabilitet og evakuering, som har særlig indflydelse på den måde skibene skal designes på.

Danmarks Rederiforenings mener, at det er oplagt at bruge analysen som et konkret indspil til IMO. FN’s søfartsorganisation er nemlig i gang med at udvikle nye regler, der fastsætter krav til CTV-fartøjer.

”Regler for skibe har generelt været baseret på historik, hvor man over tid har fundet ud af, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede. Det har fungeret fornuftigt, så længe skibene havde et traditionelt skibsdesign. Her adskiller CTV-skibene sig, og med rapporten i hånden, vil man kunne udarbejde regler, som er skræddersyet til netop denne type skibe,” siger Søren Enemark, chefkonsulent i Danmarks Rederiforening.

Tilgangen i analysen er, at man identificerer de farer som skib og besætning udsættes for i forskellige scenarier, man kan forestille sig, at skibet kommer til at befinde sig i. Derefter opstilles en række operative tiltag, som kan sikre, at den pågældende risiko bliver elimineret. Flere af Rederiforeningens medlemmer har deltaget i arbejdsgruppen bag rapporten, herunder rederiet Northern Offshore Service.

”Rapporten er et vigtigt skridt i den rigtige retning, hvor Søfartsstyrelsen nu får mulighed for at udarbejde et præcist regelsæt, hvor alle regler kan begrundes, da hver regel skal ses som et middel til at modstå de risici, som man har identificeret. Det er en intelligent tilgang,” siger Anders Bomann, COO for Northern Offshore Service.

Analysen er tilgængelig på Søfartsstyrelsen hjemmeside.

Fakta: CTV-fartøjer

Crew Transfer Vessels, eller CTV-fartøjer, bruges især i offshore industrien til at transportere mandskab fra land til offshoreinstallationer som eksempelvis havvindmøller. Vindmøllemontørerne på fartøjet har en sikkerhedsuddannelse og adskiller sig således fra almindelige passagerer.  

Tilmeld nyheder

Meld dig til 'Seneste nyt' og du får automatisk en meddelelse pr. mail, når der er nyt fra Danske Rederier.

Kontaktpersoner

  1. Søren Enemark
    Chefkonsulent, Danske Rederier
    Telefon:  +45 3348 9257
    Mobil:  +45 4124 7431