Alle nyheder

10. marts 2020

Nyhed

Ny maritim mentorordning er kommet godt fra start

I torsdags mødtes maritime mentorer fra hele landet for at gøre status og udveksle erfaringer om den nye ordning for unge søfarende. Selvom ordningen er ny, er den allerede en succes.

70 ansatte i danske rederier fra hele landet havde torsdag sat hinanden stævne på færgen Crown Seaways i København.

Deltagerne var et mix af mentorer, uddannelsesofficerer og HR-ansvarlige fra både sø og land, som alle er involveret i uddannelse af unge mennesker i shipping.

Blandt de deltagende var mentorerne i Danske Rederiers nye ordning, som har til formål at støtte unge i starten af deres maritime karriere.

Og selvom ordningen kun har kørt i ni måneder, tør direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse ved Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle godt kalde ordningen en succes.

”Det har været overraskende, hvor mange medarbejdere fra den maritime branche, der gerne har ville være mentorer for unge søfarende. De unge, der har meldt sig til ordningen, har været rigtig glade for at få en mentor og er blevet i den maritime branche. Når ordningen har kørt i et år til sommer, laver vi en egentlig evaluering, men jeg tør godt allerede nu udråbe ordningen til at være en succes, siger Anne Windfeldt Trolle.

Mødet mellem mentorerne var en mulighed for at mødes, netværke og blive inspireret. Det primære formål var at udveksle erfaringer og få nye ideer til, hvordan man kan gå til mentorarbejdet og arbejdet med unge ansatte.

Mentorerne kan hjælpe de unge med at navigere i begyndelsen af deres karriere, fordi de kender branchen og faget, og de har ofte et fagligt netværk, som de er villige til at dele med de unge.

Én ting ved ordningen har dog overrasket Anne Windfeldt Trolle:

”Mange af de unge tør ikke selv tage kontakten og bede om en mentor. De fleste unge klarer sig jo rigtig godt i løbet af uddannelsen og ser derfor ingen grund til at få en mentor. Men mentorordningen er ikke kun tiltænkt dem med faglige udfordringer, den er tiltænkt alle. Så vi har en barriere, vi skal have brudt ned,” siger Anne Windfeldt Trolle.

Det næste skridt er at få særligt de unge kvinder til at sige ja til en mentor. Det er især de unge mænd, der vælger ordningen og ser den som en del af deres karriereboost. Her vil fremover blive sat fokus på at få unge kvinder til at se mentorordningen på samme måde.

Sidste år lancerede Danske Rederier ’Kvinder i shipping - 10 anbefalinger til branchen’. I år er der hver måned fokus på en af anbefalingerne, og i marts måned er det anbefaling 3 ’støt kvinderne’.

Se de 10 anbefalinger her