Alle nyheder

27. november 2017

Nyhed

Ny reform styrker maritime uddannelser

På tværs af det danske politiske system er man nu enige om, hvordan bevillingerne til de videregående uddannelser skal falde. Aftalen rummer blandt andet ekstra midler til uddannelser, som er udenfor de store byer, hvilket gælder flere maritime skoler. Det tegner godt, mener Danske Rederier.

Alle Folketingets partier blev sent fredag eftermiddag enige om et nyt regime for fordeling af bevillingerne til de videregående uddannelser. Reformen angår de 13 mia. kr. som det danske samfund investerer i disse uddannelser, der til sammen rummer 270.000 studerende. Det glæder selvfølgelig den ansvarlige minister:

”Med denne reform er der mere fokus på kvalitet i uddannelserne, og på om de unge får et arbejde efter studiet. Samtidig understøtter vi mulighederne for at tage en uddannelse over hele Danmark, og vi sikrer rammer for øget optag på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser fremover,” siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Et tiltag i reformen er et grundtilskud til de institutioner, som befinder sig uden for Danmarks fire største byområder. Det gælder også de maritime uddannelsessteder, og en af de institutioner, som får glæde af den ændring er SIMAC på Sydfyn:

”Det lyder helt rigtigt, at man aktivt tænker i kvalitetsuddannelser uden for de store, danske byer. Det har vi fra SIMAC i Svendborg leveret i en årrække, men det her vil da klart fremme vores muligheder i den retning, så jeg glæder mig til at nærlæse den nye aftale,” siger Jesper Bernhardt, adm. direktør for SIMAC, som uddanner skibsførere, skibsofficerer og maskinmestre.

Det er godt nyt, mener Danske Rederier. For selv om de nærmere detaljer skal granskes, så er der gode takter i udspillet:

”Med væg-til-væg opbakning til den her reform i Folketinget, så får vores mange gode institutioner stabile økonomiske rammer for det fremtidige arbejde. Læg dertil, at man politisk anerkender værdien af et decentralt udbud af gode uddannelser, hvor de maritime af slagsen absolut er attraktive muligheder for de uddannelsessøgende,” siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier, som ser frem til at se nærmere på detaljerne i udspillet.

Du finder den politiske aftale her.