Alle nyheder

27. maj 2021

Nyhed

Nyt bestyrelsesmedlem hos Danske Rederier

Bestyrelsen i Danske Rederier er netop blevet valgt på den årlige generalforsamling. Nyt medlem er adm. direktør for ZITON A/S, Thorsten Jalk.

Fire medlemmer af bestyrelsen i Danske Rederier er netop blevet genvalgt  på årets generalforsamling og et nyt medlem er valgt.

Nyt medlem af bestyrelsen er Thorsten Jalk, CEO for rederiet ZITON A/S. Han erstatter Martin Fruergaard, CEO, Ultragas ApS, som rykker videre som CEO for Pacific Basin i Hong Kong.

 

”Jeg er glad for tilliden og ser frem til arbejdet i Danske Rederiers bestyrelse med at sikre de bedst mulige vilkår for at drive rederivirksomhed i og ud af Danmark.  Vi er en af verdens allerstørste søfartsnationer og har aktiviteter i stort set alle segmenter – den position skal vi bevare,” siger Thorsten Jalk.

 

Der er genvalg til formand Jacob Meldgaard, CEO, TORM A/S og næstformand Henriette H. Thygesen, CEO, Maersk Fleet and Strategic Brands hos A.P. Møller - Mærsk, ligesom den øvrige bestyrelse er genvalgt.

”Jeg vil gerne takke Martin Fruergaard for hans indsats i bestyrelsen og ønske god vind med hans nye spændende opgave hos Pacific Basin i Hongkong. Samtidig vil jeg ønske Thorsten Jalk et varmt velkommen i bestyrelsen. Han repræsenterer et af vores vækstsegmenter, og han vil uden tvivl kunne bidrage i bestyrelsesarbejdet blandt andet med hans store viden om offshore-vind,” siger Jacob Meldgaard, formand for Danske Rederier og CEO i TORM A/S.

Den samlede bestyrelse ser herefter sådan ud:

 
Jacob Meldgaard, CEO, TORM A/S (formand) (genvalgt)

Henriette H. Thygesen, CEO, Maersk Fleet and Strategic Brands, A.P. Møller - Mærsk (næstformand)

Torben Carlsen, CEO, DFDS A/S (genvalgt)

Jan Rindbo, CEO, Dampskibsselskabet NORDEN A/S (genvalgt)

Christian M. Ingerslev, CEO, Maersk Tankers A/S (genvalgt)

Lars Hjorth Simonsen, Skibsreder, M. H. Simonsen ApS

Peter Lytzen, CEO, ESVAGT A/S

Thorsten Jalk, CEO, ZITON A/S (nyt medlem)