Alle nyheder

26. maj 2021

Nyhed

Optimisme præger rederibossers tro på det kommende år

Foto: Carsten Lundager

Forud for Danske Rederiers årsdag torsdag har en lang række CEOs fra rederierne givet deres bud på, hvordan det ser ud for skibsfarten de kommende 12 måneder. 8 ud af 10 adspurgte forventer større omsætning.

Det seneste halvandet år med Covid-19- pandemien har ikke fået flertallet af de danske rederibosser til at se mindre lyst på tingene.

Det viser en ny rundspørge forud for Danske Rederiers årsdag torsdag, hvor store dele af rederibranchen er samlet.

Danske Rederier har bedt en lang række CEOs fra rederierne kigge i krystalkuglen og give deres bud på, hvordan de kommende 12 måneder kommer til at forløbe.

Her svarer 8 ud af 10, at Covid-19 har haft en negativ effekt på deres rederi. Samtidig tror 8 ud 10 på større omsætning i det kommende år.

”Det er svært at spå om fremtiden under Covid-19, men når vi spørger topcheferne i de danske rederier, tror de på et godt år med større omsætning forude. Her skal man huske, at 2020 faktisk blev et rigtig fint år for rederierne på trods af de omskiftelige omstændigheder, så jeg tror, vi vil se ganske pæne tal et år frem,” siger Jacob Meldgaard, adm. direktør i TORM og formand for Danske Rederier.

Danske rederier eksporterede i 2020 for 238 mia. kroner. I første kvartal af 2021 var eksporten på 62,8 mia. kroner, hvilket svarer til 20,1 procent af den danske eksport.

”Vi er rigtig dygtige til at drive rederier i Danmark, og vi står aktuelt for over en femtedel af den samlede danske eksport. Container og tørlast klarer sig i øjeblikket særligt godt, men når rejselysten vender tilbage, og flyene begynder at gå på vingerne igen, vil det også gavne tankmarkedet. Offshore er inde i en rivende udvikling med stor efterspørgsel efter havvind, og passagerrederierne står foran højsæsonen og holder selvfølgelig meget nøje øje med, hvordan restriktioner og turisternes lyst til at rejse udvikler sig,” siger Jacob Meldgaard.

På årsdagen vil klima- energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen være hovedtaler og give sit syn på rederierne og den grønne omstilling.

”Jeg ser frem til at høre, hvad klima- og energi- og forsyningsministeren gør sig af tanker om vores branche. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi står overfor en kæmpe ændring, hvor vi skal finde alternative brændstoffer at sejle på for at nedbringe CO2-udledningen. Derfor er det også meget relevant, at han lægger vejen forbi,” siger Jacob Meldgaard.

Du kan følge årsdagen på dette link og se hele programmet her.