Alle nyheder

21. december 2021

Nyhed

Public affairs chefkonsulent til Danmarks største eksporterhverv

Danske Rederier søger en public affairs chefkonsulent, der forstår at sætte danske rederiers sager på den politiske dagsorden

Er du hjemmevant på Christiansborg, optaget af samfundskontrakten mellem erhverv og samfund og kan se dig selv i en aktiv rolle på vegne af Danmarks globale søfartserhverv?

Så er det måske dig, vi har brug for som ny public affairs chefkonsulent i Danske Rederier.

Relevante og vedkommende politiske løsninger

Du vil blive en del af Erhvervspolitik og Analyse, som arbejder for konkurrencedygtige rammer for skibsfarten. Du skal ikke være fagspecialist, men sparringspartner og omdrejningspunkt for Danske Rederiers arbejde med politisk interessevaretagelse i samarbejde med kolleger fra hele huset. Du vil komme til at lave analyser af vores politiske stakeholders, relevante politiske processer, støbe kugler mv. for at understøtte Danske Rederiers løbende interessevaretagelse over for danske myndigheder og politikere.

Derudover vil du skulle arbejde strategisk med at sætte dansk skibsfart på dagsordenen blandt politiske partier og organisationer. Du vil arbejde tæt samme med vores pressefolk, så hvis du er vant til at tænke i budskaber, er det en fordel.

En central del af jobbet er at bidrage til dansk skibsfarts samfundsrelevans og Danske Rederiers interessevaretagelse med nytænkning, allianceopbygning og andre tiltag, der sætter erhvervet på den politiske dagsorden.

Du får rig mulighed for at videreudvikle dit netværk blandt relevante offentlige myndigheder, politiske sekretariater, politiske partier, de danske rederier og andre danske og internationale samarbejdspartnere.

Attraktiv arbejdsplads

Du bliver en central del af en moderne og åben erhvervsorganisation, hvor der er plads til stor personlig udfoldelse, humor og fladt hierarki. Vi byder nye ideer velkomne og lægger vægt på at være en arbejdsplads, hvor vi arbejder mod fælles mål ad nye veje. Samtidig kan du se frem til udfordrende opgaver i et spændende og krævende miljø med dygtige og samarbejdsorienterede kollegaer.

Løn efter kvalifikationer.

Din profil

  • en samfundsvidenskabelig eller anden akademisk baggrund
  • en track record med konkrete resultater - gerne fra ansættelse i et politisk sekretariat, en interesseorganisation, konsulentfirma eller lignende
  • en klar interesse for at sikre et stærkt samspil mellem erhverv og det omkringliggende samfund
  • politisk tæft og evne til at lægge og eksekvere en strategi for interessevaretagelse
  • trives med både korte og lange deadlines
  • er selvstændig og samarbejdsorienteret samt tør opsøge ansvar
  • er velformuleret både i tale og på skrift – også på engelsk
  • er en fleksibel holdspiller med engagement og godt humør

Vi glæder os til at høre fra dig

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at kontakte vice adm. direktør, Erhvervspolitik og Analyse Jacob K. Clasen på tlf. 30 23 19 73.

Send din ansøgning mærket ”Public Affairs”, CV og relevante bilag til hr@danishshipping.dk senest torsdag den 13. januar 2022. Vi håber at afholde samtaler i anden halvdel af januar.

Danske Rederier
Danske Rederier er en interesse- og arbejdsgiverorganisation for danske rederier. Skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv og kernen i Det Blå Danmark, som skaber 97.000 danske arbejdspladser. Vi er et vigtigt erhverv lige fra hovedstad til yderkommuner, herunder også færgefarten, som er en integreret del af den danske infrastruktur. Dansk skibsfart står for kvalitetsskibsfart, der kombinerer ansvarlighed overfor sine omgivelser med stærk konkurrenceevne. Danske rederier står for omkring 20 procent af den samlede danske eksport. Se mere på www.danishshipping.dk.