Alle nyheder

06. september 2021

Nyhed

Rederier vigtig brik i Kriegers Flak

Foto: Ritzau/Scanpix

Havmølleparken Kriegers Flak blev i dag officielt indviet af HKH Kronprins Frederik. Danske Rederier ser store muligheder i havmølleparkerne, hvor rederierne er med til alt fra opsætning til vedligehold og nedtagning.

Flere og flere havvindmøller dukker op rundt om i de danske farvande, og danske rederier har været med i opførelsen af langt de fleste.  

Og i dag indviede HKH Kronprins Frederik og erhvervsminister Simon Kollerup officielt Skandinaviens største havvindmøllepark, Kriegers Flak.

Den kan producere over 600 MW, som svarer til det årlige strømforbrug i 600.000 danske husstande.

I Danske Rederier er man begejstret for dagens indvielse og udsigten til endnu flere havvindmølleparker rundt om Danmark.

”Havvindmølleparkerne leverer først og fremmest grøn strøm og er en vigtig brik i den grønne omstilling af samfundet. Men havvind skaber også rigtig mange arbejdspladser, og offshore-rederierne er afgørende for, at de grønne ambitioner bliver til virkelighed,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Under opførelsen af Krigers Flak har rederiet Northern Offshore Service sejlet teknikere til og fra møllerne og har fortsat kontrakt, når møllerne fremover skal vedligeholdes.     

Danske Rederier fik sidste år udarbejdet en rapport sammen med Dansk Energi og Wind Denmark, som viser, at hver gang en gigawatt havvind sættes op i Danmark, sikres 14.600 årsværk i danske virksomheder i møllens samlede levetid. 

I rapporten er beskæftigelsen ved Kriegers Flak også beregnet, og her er vurdering, at der vil være ca. 8.300 årsværk tilknyttet i havvindmølleparkens levetid.

”Vores offshorevind-rederier har så travlt, at de næsten ikke kan nå at skaffe de nødvendige søfolk. De seneste år er opgaverne blevet flere og flere og med udsigten til havvindmølleparken Thor og energiøer i Nordsøen og Østersøen, er der intet der tyder på, at det vil stoppe foreløbigt. Det er en opgave, som vi ser meget frem til fortsat at være med til at løfte,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

I en havvindmølleparks levetid skal der bruges hele 17 forskellige skibstyper i forbindelse med opsætning, servicering og nedtagning af møllerne.

Herunder kan du møde kaptajnen på en af typerne – en CTV’er (crew transfer vessel):