Alle nyheder

02. april 2019

Nyhed

Rederier vil ansætte flere bachelorer

Flere virksomheder melder sig på banen for at skabe en kulturændring på arbejdsmarkedet, hvilket skal ske ved at ansætte flere bachelorer.

Over 100 virksomheder har tilsluttet sig bachelorløftet, heriblandt 13 rederier og færgeselskaber. Det betyder, at studerende på landets universiteter snart får nemmere ved at prøve kræfter med arbejdsmarkedet, så længe det sker med en bachelorgrad i hånden.

”Jeg er super glad for, at virksomhederne har grebet bolden og vil være med til at give studerende mulighed for at gøre sig nogle erfaringer og blive klogere på arbejdsmarkedet, inden de tager deres kandidatuddannelse”, lyder det fra Tommy Ahlers (V), uddannelses- og forskningsminister.

Bachelorløftet kommer i forlængelse af en politiske aftale om ”mere fleksible universitetsuddannelser”, hvor man ønsker at ændre uddannelsessystemet. Aftalen betyder blandt andet, at de studerende skal have mulighed for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet allerede efter tre år. Samtidig vil der også være fokus på, at de studerende kan vende tilbage til universiteterne efter nogle år på arbejdsmarkedet, og færdiggøre en kandidatuddannelse.

Rederier som Maersk, Torm og DFDS har allerede tilsluttet sig løftet, og det giver god mening, mener Danske Rederier, som håber, at endnu flere vil følge trop.

”Vi er en del af et globalt marked i rivende udvikling. Det kræver, at vi er omstillingsparate, og behovet for ny viden og nye kompetencer er under konstant forandring. Jeg er derfor overbevist om, at et mere fleksibelt uddannelsessystem er et vigtigt skridt på vejen”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Ved at bakke op om Bachelorløftet, viser virksomhederne de studerende, at de ser positivt på at ansætte bachelorer.

”Rammerne er på plads politisk med et udvidet retskrav, og med Bachelorløftet sender virksomhederne et klart signal om, at de vil ansætte bachelorer, så det bliver mere normalt at veksle mellem studier og arbejde”, siger Tommy Ahlers.