Alle nyheder

07. november 2018

Nyhed

”Shippingbranchen kunne sagtens være et godt valg for mig”

World Careers' årlige arrangement TRADE Event er populært blandt studerende, der overvejer en fremtid inden for shippingbranchen. Her får de mulighed for at netværke direkte med rederierne og prøve kræfter med at vinde handelskontrakter i det hæsblæsende spil ’Trade Game’.  

Den røde løber er rullet ud, og blitzen fra fotografens lamper lyser med mellemrum op i hallens indgang. Loungemusik og stemmer flyder sammen – der er god stemning blandt deltagerne ved de høje borde mellem søjlerne i den smukke gamle hall. Her står unge forventningsfulde studerende og netværker med shippingtrainees og HR-profiler fra ni forskellige rederier. Årets TRADE Event er i gang.

”Vi er glade for at blive inviteret med til TRADE event og har deltaget i rigtig mange år. Her har vi muligheden for at møde potentielle medarbejdere, og der er lagt et stort arbejde i at finde relevante kandidater til eventet. Desuden er det også en dag, som vores trainees ser meget frem til, da det er både sjovt og lærerigt samtidig med, at de mødes med andre trainees fra deres årgang,” siger Carina Cappelen, HR Business Partner fra Torm.

De fremmødte trainees fungerer som medværter. De har ansvaret for, at de unge føler sig godt tilpas. Før det går løs med aftenens mest populære indslag, spillet ’Trade Game’, er der liveinterview med en række udvalgte trainees og HR-profiler. Her svarer de på spørgsmål fra både moderator og salen, og de ærlige og sjove historier kommer frem, når der stilles spørgsmål om fritid, løn, konkurrence, sammenhold m.m.

Intens konkurrence og store smil

Så er det endelig blevet tid til aftenens Trade Game. Deltagerne er fordelt på 10 hold, hvor de får assistance fra 18 shippingtrainees, der varetager spillets roller. Her er formålet at få forhandlet flest handelskontrakter på plads.

Efter 1,5 intense timer er vinderholdet fundet. Deltagerne har levet sig fuldstændig ind i rollerne, og der er blevet kæmpet, grinet og løbet stærkt for at få sejren i hus.

”Spillet er jo højdepunktet, det er rigtig sjovt. Det bliver spillet med virkelig stor intensitet og en høj grad af konkurrence. I det hele taget har der været rigtig god stemning, både i form af DJ og musik og muligheden for at tale med alle repræsentanterne fra rederierne. Det har været meget lærerigt, og jeg føler helt klart, at jeg har fået en erfaring med herfra i dag, som har bekræftet mig i, at shippingbranchen sagtens kunne være et godt valg for mig,” lyder det fra en af vinderne, Mads Jalking, der til daglig går i 3.g på Tietgen Handelsgymnasium.

Det er 12. gang, der afholdes TRADE Event i Danske Rederiers lokaler. Eventet er et af de mest populære der afholdes i regi af World Careers.

”For det første er det et rigtig sjovt event og så er der samtidig den her unikke mulighed for at netværke direkte med repræsentanter fra rederierne, fortæller kampagneleder Anne Bay Riisager. De unge deltagere ved godt, at der en potentiel chance for at stå ansigt til ansigt med en fremtidig arbejdsgiver, så de møder meget velforberedte op til denne dag,” slutter Anne Bay Riisager, kampagneleder i World Careers.