Alle nyheder

22. maj 2019

Nyhed

Søfart til debat i Svendborg

Til hverdag sidder kommende søfolk bænket i SIMACS lokaler i Svendborg for at lære alt, hvad der er værd at vide om moderne søfart. Men onsdag eftermiddag var de maritime fag skiftet ud med fyraftensdebat om de maritime muligheder i det sydfynske.

Socialdemokratiets Trine Bramsen krydsede klinger med Erling Bonnesen fra Venstre i debatten, der var arrangeret af Danske Rederier i samarbejde med Fyns Amts Avis og SIMAC.

”Søfarten er en kæmpestor del af både den sydfynske, men også den danske identitet. Det er vigtigt for dansk økonomi men også for den status, Danmark har udadtil,” sagde Trine Bramsen efter debatten.

”Uddannelse er noget af det bedste, vi kan gøre for det maritime Danmark. Vi skal øge forskning og innovation, så vi fortsat kan have en førerposition,” sagde Trine Bramsen og forsatte.

”Og hvis der er nogle bomme for, at maritimt uddannede kan videreuddanne sig, så skal de selvfølgelig fjernes.”

Svendborg som maritimt centrum

Svendborg har 1284 borgere tilknyttet den maritime sektor og er med sine 740 rederiansatte den næststørste bopælskommune for danske søfarende. Og med en årlig omsætning på 795 mio. kroner er Svendborg på top 5 for omsætning inden for danske rederier.

”Det Blå Danmark er utrolig vigtig både for Sydfyn, men også for hele Danmark. For det første er det jo en meget stor jobskaber, og så kan man helt bogstaveligt sige, at de danske skibe sejler mange penge hjem til Danmark,” sagde Erling Bonnesen fra Venstre.

”Vi politikere skal være med til at sætte kursen for dansk søfart. Og ambitionen er, at vi fortsat skal være robuste i den globale konkurrence,” sagde Erling Bonnesen fra Venstre.

Søfartens ambassadører

Danske Rederier ønsker med debatten at fastholde erhvervspolitik på dagsordenen i valgkampen frem til den 5. juni 2019. Direktør Jacob K. Clasen bed mærke i, at begge politikere - trods uenigheder - gav hinanden håndslag på at være søfartens ambassadører på Christiansborg:

”Søfart er Danmarks største eksporterhverv. Derfor var jeg super glad for at se de to engagerede politikere anerkender Det Blå Danmark som en styrkeposition for Danmark, der fortsat skal udvikles” siger direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

”Glædeligt var det også, at begge kandidater var enige om, Danmark fortsat skal være ikke bare en førende søfartsnation, men også være førende på maritim viden,” afslutter Jacob K. Clasen.