Alle nyheder

27. maj 2021

Nyhed

Søfartsprisen uddelt på rederiernes årsdag

Hele tre besætninger modtog torsdag Danske Rederiers søfartspris som anerkendelse af deres ekstraordinære mod og handlekraft.

LÆS VORES ÅRSBERETNING HER

Til taktfaste klapsalver fra en fyldt sal ved Danske Rederiers årsdag blev besætninger fra tre forskellige rederier hyldet for deres ekstraordinære indsats til søs.

SE BILLEDER FRA DAGEN HER

Der er tale om besætningerne fra ’ESVAGT CANTANA’, ’Maersk Etienne’ og ’MARE JONIO’. Besætninger, der hver især har gjort en forskel, som betød forskel på liv og død.

Læs artiklen: "Klimaminister roste skibsfarten"

”Jeg er enormt stolt over at kunne give de tre besætninger denne fortjente anerkendelse. Deres mod og handlekraft er en inspiration for os alle. De udviste på hver deres måde essensen af godt sømandskab, og det fortjener de et kæmpe skulderklap for,” siger Jacob Meldgaard, CEO i TORM og formand for Danske Rederier.

Besætningen på ESVAGT CANTANA modtager Søfartsprisen for at have fortsat med at give livredende førstehjælp til deres kollega, Asbjørn Morell, længe efter lægerne i land over radioen havde ladet forstå, at det var formålsløst at fortsætte. Morell overlevede sit hjertestop og sejler igen i dag for ESVAGT.

Besætningen på Maersk Etienne får Søfartsprisen for at komme 27 personer i havsnød til undsætning, da deres træbåd sank i Middelhavet. De nødstedte endte med at være ombord på tankskibet i 38 dage, idet landsætning strandede i politisk hårknude.

Efter 38 dage var situationen om bord desperat, og man bad endnu en gang om assistance. Denne gang blev kaldet besvaret, dette af Mediterranea, som efterfølgende sendte NGO-skibet MARE JONIO i kurs mod tankskibet. Overførslen af de 27 nødstedte personer – heriblandt en gravid kvinde - skete, efter det lægefaglige personale om bord på MARE JONIO vurderede, at personernes tilstand krævede øjeblikkelig behandling. Efter overførslen fik MARE JONIO tilladelse af de italienske myndigheder til at landsætte de nødstedte i Italien.

Læs artiklen: "Nyt bestyrelsesmedlem hos Danske Rederier"

”Søfolk har et særligt gen, som gør, at de hjælper instinktivt, når nogen på havet er i nød. Det er disse tre aktioner et soleklart bevis på, og jeg er glad for, at de i dag kan få den hyldest de fortjener af branchen,” siger Jacob Meldgaard. 

Prisen består – ud over anerkendelse og et diplom – også af en check på 25.000 DKK.

Se video fra årsdagen herunder