Søvejen kan udnyttes bedre

09.03.2017 Aktuelt

Mere fokus på søvejen skal i fremtiden aflaste det trængte vejnet i Danmark og Europa, anbefaler adm. direktør i Danmarks Rederiforening Anne H. Steffensen. Hun taler i dag på den multimodale konference i Fredericia.

Associated Danish Ports (APD) er vært for den konference, som sætter fokus på, hvordan man kan styrke den danske transportsektor ved at samtænke havn, motorvej og jernbane inden for transport i Danmark. Det kræver dog, at man ser på rammebetingelserne, mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Rederiforeningen,

 

”Søvejen har den nødvendige kapacitet til at aflaste det trængte vejnet i Danmark og Europa, som vi har talt om igennem rigtig mange år. Men transportskiftet lader vente på sig. Derfor er det tid til, at man nu får trimmet nærskibsfartens rammebetingelser, så vi bedre kan få indfriet de politiske målsætninger i EU. Et indre marked for søtransport er naturligvis bydende nødvendigt,” siger Anne H. Steffensen.

 

Landevejstransporten er uden sammenligning den mest benyttede transportform i EU. Som transportløsning er den meget konkurrencedygtig med høj fleksibilitet og relativ kort transporttid. Nærskibsfarten kan dog sagtens være med på de længere distancer, især hvis søtransporten er kortere end landevejstransporten.

 

”Nærskibsfarten gør rigtig meget godt, men det er svært at se et stort overflytningspotentiale i Danmark baseret på de nuværende rammebetingelser. Noget kan dog gøres ved at komme nærmere et egentligt indre marked for søtransport, samt via et bedre samarbejde i hele transportkæden. Arbejder alle på at optimere arbejdsprocesserne til gavn for det fælles produkt, kan det sætte skub i processen,” siger Anne H. Steffensen.

 

Den multimodale konference i Fredericia har mere end 150 aktører fra transportsektoren i Danmark som deltagere.

    

Tilmeld nyheder

Meld dig til 'Seneste nyt' og du får automatisk en meddelelse pr. mail, når der er nyt fra Danske Rederier.

Kontaktpersoner

 1. Anne H. Steffensen
  Adm. direktør, Danske Rederier
  Telefon:  +45 3348 9210
  Mobil:  +45 2434 3775
 2. Lisbeth Kjær Larsen
  Kommunikationsrådgiver, Danske Rederier
  Mobil:  +45 2613 6935