Alle nyheder

16. juli 2021

Nyhed

Stadig flere rederier underskriver kvinde-charter

Opbakningen til Charter for Flere Kvinder i Shipping er fortsat stor og 28 rederier har nu skrevet under på initiativet, og de forpligter sig dermed til at arbejde for at tiltrække flere kvinder til branchen.

Siden januar 2020 har rederierne løbende tilsluttet sig ’Charter for flere kvinder i Shipping’. Underskriften på charteret forpligter rederiet til at arbejde målrettet med at fastholde og tiltrække kvindelige ansatte, samt opstille mål for andelen af kvinder i virksomheden og udpege et medlem af topledelsen til at være ansvarlig for indsatsen. 

Rederierne ForSea og Cadeler har for nyligt skrevet under, og de er klar til at trække i arbejdstøjet.

”Helt fundamentalt så mener vi, at det giver en bedre arbejdsplads og en bedre virksomhed, hvis der er en lige fordeling mellem kønnene,” siger CEO hos Forsea, Kristian Durhuus, og han bakkes op af CEO hos Cadeler, Mikkel Gleerup.

”Det har ikke noget at gøre med en eller anden KPI, vi gerne vil opfylde. Det er fordi, vi virkelig tror på, at vi får en bedre arbejdsplads, og derfor så tror vi også på, at det giver mening at lave en benhård strategi på området,” siger Mikkel Gleerup.

 

Ny undersøgelse på vej

’Charter for flere kvinder i Shipping’ er blot ét af de mange initiativer, som Danske Rederier står bag, der skal få flere kvinder til at gøre karriere i shippingbranchen.

 

Blandt andet har Den Danske Maritime Fond bevilget penge til en undersøgelse, som Danske Rederier skal stå for sammen med WIS Denmark (Women in Shipping) og konsulentvirksomheden Damvad.

Undersøgelsen skal give et overblik over, hvilke jobs de kvindelige ansatte besidder, men også en indsigt i kvindernes oplevelser af muligheder og barrierer I branchen som fx krænkende adfærd, forskelsbehandling, muligheder for work-life balance m.v..

“Vi er enormt glade for, at vi fortsat oplever en stigende tilslutning fra rederierne til vores charter. Og det er tydeligt, at rederierne ønsker diversitet. Vi håber, at vi med analysen får et bedre overblik, der kan gøre indsatsen endnu mere målrettet fremadrettet,” siger direktør for Arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse hos Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle. 

Du kan læse mere om Charter for Flere Kvinder i Shipping her.