Alle nyheder

26. november 2019

Nyhed

Startskud til stor havvind-konference

Med et bagtæppe af markante udmeldinger fra både industri og politiske beslutningstagere om hvilken rolle havvind skal spille i arbejdet imod et CO2 neutralt samfund, samles havvind-branchen i de kommende dage i København.

Hvad enten man abonnerer på Europa-Kommissionens vision om potentielle 450 GW havvind i 2050 eller Det Internationale Energiagenturs prognose om en femten-dobling af den globale havvind kapacitet i 2040, så er der ingen tvivl om, at havvind kommer til at spille en markant rolle i det globale fremtidige energimix.

Det er en udvikling, som glæder Danske Rederier:

”Det er utvivlsomt en spændende periode, vi går ind i nu. Vi ser i dag flere danske havvind rederier vækste deres flåde markant, hvilket sender et signal om en tro på markedet, egne evner og at man kan levere på både kvalitet og konkurrencedygtighed”, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.      

Men det er ikke kun ophøjede ambitioner for udbygningen, som er i fokus under denne uges konference. Når den globale havvind industri mødes i København, skaber det et udstillingsvindue for hele den danske havvindsektor.

Med Horns Rev 3 som den seneste showcase og kommende projekter som Kriegers Flak, Thor og måske Bornholm som energi-ø, er der gode muligheder for at vise særskilte danske kompetencer frem fra planlægning til konstruktion – og vedligehold.

”Det er glædeligt at den danske havvindsektor i denne uge har global bevågenhed. Men vi har i den grad også noget at vise frem. Havvind er en dansk styrkeposition .Derfor skal vi nu benytte opmærksomheden og denne lejlighed til at understrege, at den danske værdikæde inden for havvind er verdensledende”, siger Jacob K. Clasen. 

Wind Europe Offshore konferencen løber fra 26-28. november, i Bella Centeret i København.

Læs mere her