Alle nyheder

09. marts 2023

Nyhed

Stort behov for ny maritim uddannelse

En ny to-årig maritim uddannelse på CBS er i efteråret 2024 klar til at modtage de første studerende. Uddannelsen bliver til virkelighed på baggrund af et ønske fra Danske Rederier og flere rederier.

At drive et moderne rederi kræver mere end dygtige skibsførere og maskinmestre.

Kommende krav til grønt brændstof, energioptimering, ny regulering og ændrede globale handelsmønstre stiller også nye krav til kompetencerne til de ansatte i land.

Derfor har Danske Rederier og en række rederier efterspurgt en ny HD-uddannelse hos CBS, som er en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse.

Det ønske har CBS valgt at imødekomme, og i efteråret 2024 slår de for første gang dørene op til den nye HD2 Maritime.

”Det er en fantastisk nyhed, at vi nu får en helt ny diplomuddannelse med et særligt maritimt fokus. Muligheden for en grundig opkvalificering og videreuddannelse af de ansatte er enormt efterspurgt hos mange af vores medlemmer, og jeg føler mig overbevist om, at den nye uddannelse bliver en succes,” siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.  

Uddannelsen er på fire semestre og tages som deltidsuddannelse ved siden af arbejdet. Ud over fag som driftsoptimering og maritim digitalisering vil en række valgfag blive tilgængelige som Circular Economy, Performance Management og Negotiation and Relationship Management.

For at påbegynde uddannelsen kan det være nødvendigt med et såkaldt ’brokoblingsforløb’, som er en udvalgt fagpakke fra HD1. Brokoblingsforløbet begynder i august i år.

”Den nye diplomuddannelse giver også vores egen uddannelse Danish Shipping Education endnu større værdi, da der nu bliver endnu flere muligheder efterfølgende. Vi har haft en rigtig god dialog med CBS om at udbyde den nye maritime diplomuddannelse, og jeg håber at de to uddannelser kan få gavn af hinanden,” siger Anne W. Trolle.

Du kan læse mere om uddannelsen på CBS’ hjemmeside

Danske Rederier holder i intromøde om den nye HD2-uddannelsen 20. marts og 20. april. Begge møder er online, og man kan tilmelde sig herunder:

Intromøde 22. marts

Intromøde 20. april