Alle nyheder

26. marts 2020

Nyhed

USA: Hjælpepakke kan gavne eksporten

Med en gigantisk hjælpepakke på 2.000 milliarder dollars vil amerikanerne give førstehjælp til økonomien for at afbøde konsekvenserne af corona-virussen. Det er godt nyt for danske rederier, der har USA som sit næststørste eksportmarked.

Tidligt torsdag morgen dansk tid kom den nyhed, mange havde ventet: Senatet godkendte en hjælpepakke til amerikansk økonomi på svimlende 2.000 milliarder dollars. Penge, som skal gå til at holde gang i privatøkonomien og forbruget hos de mange amerikanere, der står til at miste deres arbejde som følge af corona-krisen.

For Danske Rederier, der har USA som sit næststørste eksportmarked, er morgenens melding om hjælpepakken en god nyhed.

”Hvert år anløber over 5.000 danske skibe en amerikansk havn, og USA står alene for ni procent af rederiernes eksport, så det er klart, at det er ekstremt vigtigt for os, at hjulene holdes i gang, og konsekvenserne af corona-virussen bliver så små som mulige for amerikanerne,” siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.

”Samtidig er USA’s økonomi verdens største, og derfor spiller det amerikanske marked selvfølgelig også en kæmpe rolle i, hvordan verdenshandlen vil udvikle sig de kommende måneder. Det er for tidligt at sige noget om nu, men hjælpepakken her vil i hvert fald trække i den rigtige retning,” siger Jacob K. Clasen.

Kina er med 14 pct. rederiernes største eksportmarked. USA er nummer to med ni pct., mens Storbritannien er på tredjepladsen med fem pct.