Alle nyheder

24. marts 2021

Nyhed

Verdenshavene på skoleskemaet

Ny bog skal lære børn, hvordan vi bevarer og sikrer bæredygtig brug af verdenshavene. En vigtig udgivelse, som gør verdensmålene let forståelige, mener Danske Rederier, der har støttet projektet.

Børnebogen ’Den Lille Havfrue Vender Tilbage’ skal lære de 9-12-årige om FN’s verdensmål nr. 14, som handler om livet i havet, der lider under klimaforandringer, forurening, overfiskeri og andre menneskeskabte problemer.

Bogen er den niende udgave i bogserien om Victoria og Verdensmålene. Denne gang dukker den lille havfrue op efter mange års fravær, for sammen med Victoria at redde verdenshavene fra menneskets dårlige behandling.

 ”Victoria erfarer på sin egen krop nogle af de udfordringer, mennesket med sin gøren og laden udsætter dyr og planter for i farvande og oceaner”, siger journalist og forfatter til bogen Jesper Tornbjerg og påpeger i en pressemeddelelse, at Verdensmål nr. 14 er et af dem, Danmark har svært ved at leve op til.

Verdensmålene bliver forståelige for børn

I bogen møder vi blandt andet Victorias fars søster, Marie, der arbejder for FN’ søfartsorganisation IMO. Hun gør os klogere på de love og regler, som vedtages i IMO, og som er vigtige i forhold til at nå FN’s verdensmål nr. 14. På den måde balancerer bogen mellem fiktion og international politik, uden det bliver kompliceret og kedeligt.

’Den Lille Havfrue Vender Tilbage’ er skabt ud fra en omfattende research blandt fiskere, forskere, videncentre, NGO’er og brancheorganisationer, her i blandt Danske Rederier.

”Det er en underholdende og eventyrlig måde at give børn viden om de udfordringer, vi står overfor, når vi snakker havmiljø og grøn omstilling af skibsfarten”, siger direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning hos Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn, og fortsætter:

”Det er vigtigt at få verdensmålene på skoleskemaet, så også de unge generationer bliver motiveret til at tage de globale problematikker alvorligt.”

Bogen sendes gratis ud til godt 2300 skoler over hele landet.