Debat: Vi skal sikre maritim praktik

30.01.2017 Kommentar

Selvom der ikke er mangel på arbejdskraft indenfor skibsfart for tiden, vil det ikke vare evigt. Derfor skal vi allerede nu uddanne de dygtige hoveder, der skal skabe fremtidens vækst hos rederierne.

Af Anne Windfeldt Trolle, uddannelsesdirektør i Danmarks Rederiforening

De danske rederier har foreslået en uddannelsespakke, hvor vi øger optaget på de maritime skoler og laver en praktikpladsgaranti, der sikrer en stigning til 350 praktikpladser hvert år. 

Det kræver en større fleksibilitet, så praktikopholdets sejltid kan afvikles på flere forskellige rederiers skibe, og de navigatørstuderende under deres praktikophold modtager SU. 

I løbet af de kommende måneder vil regeringens maritime vækstteam komme med anbefalinger til en egentlig vækstplan. Vi håber, at vores udspil kan bane vejen for en ny og tidssvarende tilgang til uddannelse som en del af planen. Det er nødvendigt for hele det blå Danmark, da rederierne ofte er indgangen til en karriere i denne danske styrkeposition. 

En forstærket uddannelsesindsats skal holde det blå Danmark i front, så vi fortsat kan levere en fjerdedel af den danske eksport.

Debatindlægget er bragt i Børsen mandag d. 30. januar

Tilmeld nyheder

Meld dig til 'Seneste nyt' og du får automatisk en meddelelse pr. mail, når der er nyt fra Danske Rederier.

Kontaktpersoner

  1. Anne Windfeldt Trolle
    Direktør, Danske Rederier
    Mobil:  +45 2060 6964