Alle nyheder

28. maj 2021

Nyhed

Vigtig kurs mod nye maritime uddannelser

Med sit uddannelsesudspil vil regeringen blandt andet åbne to nye maskinmesterskoler i henholdsvis Sønderborg og Thisted. Samtidig slår MARTEC i Frederikshavn dørene op til en spritny professionsbachelor i maritime konstruktioner.

Fremover vil de unge, der ønsker at uddanne sig til maskinmester, også kunne gøre det i henholdsvis Sønderborg eller Thisted, hvis det står til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Regeringen har med sit udspil ”Stærkere lokalsamfund og 25 nye uddannelser uden for de største byer” også tilgodeset det maritime område. To nye maskinmesteruddannelser skal åbne i Thisted og Sønderborg. Det vil ifølge Uddannelses- og forskningsministeriet føre til flere maskinmestre.

Hos Danske Rederier er man derfor glade for udspillet:

”Det er afgørende, at vi som stor søfartsnation holder fødekæden af nye søfarende i gang. Det er vigtigt, at vi får uddannet nok maskinmestre, maritime ingeniører eller hvad de i fremtiden må få af maritime titler. Derfor er jeg meget tilfreds med den kurs, regeringen sætter med sit nye udspil,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

MARTEC i Frederikshavn skal ifølge udspillet fremover kunne byde unge velkomne på en ny helt ny uddannelse som professionsbachelor i maritime konstruktioner, eller ”maritim ingeniør”.

”De dage hvor man bare kunne stikke til søs, er for længst ovre. Vi har brug for højt uddannede specialister både om bord på skibene og på kontorerne i land, så det bliver særligt spændende at følge de studerende på den nye uddannelse til maritim ingeniør,” siger Anne H. Steffensen.

Mange søfolk bor i landkommunerne, og mange af de maritime uddannelser ligger i forvejen uden for de store byer.

Læs mere om udspillet, der nu skal forhandles med Folketingets partier, her

https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2021/nyt-regeringsudspil-staerkere-lokalsamfund-og-25-nye-uddannelser-uden-for-de-storste-byer