Maritimt praktikkontor

Det Blå Danmark har brug for danske konkurrencedygtige kompetencer til at fremtidssikre de efterspurgte kvalifikationer til søs.

Vækstteamet for Det Blå Danmark har lavet en række anbefalinger for at styrke Danmark som maritim nation. Anbefalingerne har bl.a. til hensigt at styrke de fremtidige kompetencer i Det Blå Danmark, hvilket indbefatter, at antallet af praktikpladser på skibene og tilgængeligheden af samme øges. I den forbindelse har Danske Rederier samlet stillet en praktikpladsgaranti på 350 årsværk.

Praktikpladsgarantien fordeler sig over fire maritime uddannelser:

Danske Rederiers praktikkontor arbejder for at sikre, at der er praktikpladser til de unge, der ønsker en maritim uddannelse. Praktikkontoret hjælper gerne rederierne med de opgaver, der er forbundet med at have elever og studerende i praktik, både i form af rekruttering, koordinering og administration. Har I som rederi brug for hjælp i forbindelse med arbejdet som praktiksted, er I velkomne til at henvende jer til praktikkontoret.

Hvis jeres rederi på nuværende tidspunkt ikke har elever eller studerende, men gerne vil i gang, er der hjælp at hente på Danske Rederiers praktikkontor. I er velkomne til at kontakte praktikkontoret, som gerne hjælper jer i gang med godkendelsesprocessen, administration og rekruttering. I kan desuden her hjemmesiden finde diverse vejledninger og praktiske informationer omkring praktik.

Praktikkontoret har etableret den maritime praktikportal Blå Praktik som har til formål at matche praktiksøgende studerende med rederier. Ydermere kan uddannelsesinstutioner finde inspiration til en mere målrettet praktikvejledning. Du finder Blå Praktik ved at følge dette link: https://www.blaapraktik.dk/blaapraktik 

Vil du vide mere om praktik indenfor de maritime grunduddannelser er du velkommen til at kontakte praktikkontoret.